Szijjártó Péter: Ötmillió forint gyorssegélyt nyújt a külügyminisztérium a Tamási Áron Gimnáziumnak

Szijjártó Péter, interjú, háború, külügy, Izrael, infláció
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter évértékelő interjút ad az Origónak 2023. december 15-én a Külügyminisztériumban.
Vágólapra másolva!
Ötmillió forint gyorssegélyt juttat a külügyminisztérium a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnáziumnak - olvasható Szijjártó Péter pénteki Facebook-bejegyzésében. A Hungary Helps Program keretében most a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével ötmillió forint gyorssegélyt juttattunk a Tamási Áron Gimnáziumnak - mondta a miniszter.
Vágólapra másolva!

- fogalmazott a bejegyzésben a külgazdasági és külügyminiszter.

Közlése szerint minden lehetséges segítséget megadnak a székelyudvarhelyi diákotthonban történt tragédia érintettjeinek, illetve a legmélyebb részvétüket fejezik ki a meghalt diák hozzátartozóinak és imádkoznak a sérültek mielőbbi felépüléséért - tartalmazza a bejegyzés.

Ahogy az Origo is beszámolt róla a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kétszintes diákotthonának mintegy egyharmada összedőlt, amikor december 18-án az épület külső fala leomlott.

A törmelék négy diákot temetett maga alá: egy 17 éves fiú meghalt, az emeleti szoba romjai alól kimentett három lány közül kettő könnyebben, a harmadik súlyosan megsérült.

(MTI)