Beteljesült jóslat: a brüsszelitáknak mindent is lehet - videó

BAYER Zsolt
Budapest, 2022. március 10. Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája beszédet mond, mielőtt átvette a Médianéző Központ által alapított Jótollú magyar újságíró díjat a Városliget Caféban 2022. március 10-én. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Molnár Tamás magyar származású, az Egyesült Államokban élt történész-filozófus 1990-ben írta meg az Európa zárójelben című munkáját. Ebben a következőkről értekezik: azt mondja Molnár Tamás, félő, hogy a brüsszeli bürokrácia magához fog ragadni minden hatalmat, minden kezdeményezést, minden olyan országot, amelyik rátalál a saját modelljére, amelyik szuverén, azt különböző büntetésesekkel és szankciókkal el fogja lehetetleníteni, ugyanis a brüsszeli bürokrácia célja egy egységes, színtelen, szagtalan Európa létrehozása mindenféle nemzeti érdek és nemzeti sajátosság nélkül. Bayer Zsolt publicista videóblogja.
Vágólapra másolva!

A publicista a legújabb videójában elmondja, hogy

Az új demokrácia azt jelenti, hogy ha egy szuverén, saját modelljét követő független, ne adj' Isten jobboldali kormány van hatalmon, akkor a brüsszeli bürokrácia azonnal rásüti, autokrata, diktatórikus és a minden egyéb jelzőket.

Ha ilyen módon netán sikerül leváltani a nemzeti kormányt, a nemzeti érdeket képviselő kormányt, és jön egy új kormányzat, amely mindenben megfelel a brüsszeli demokrácia elvárásainak, akkor azonnal automatikusan az adott országban kitör a demokrácia és helyre áll a jogállam. És a jogállam helyreállítását, illetve a demokrácia kitörését azt onnan lehet észrevenni, hogy az új Brüsszelnek megfelelő kormány azonnal zárójelbe teszi mind a jogállamot, mind a demokráciát, mind az alkotmányosságot.

Ezt csinálta Pedro Sánchez Spanyolországban, aki alkotmányellenesen lépett koalícióra a katalán függetlenség pártjaival - ez Spanyolországban alkotmányellenes - , és a választási kampányban Sánchez számos alkalommal megígérte és kijelentette, hogy ilyet soha nem fog tenni. De mert csak így tudott hatalmon maradni, természetesen megtette.

Következmény: semmi. Nézzük Lengyelországot. Donald Tuskék igazi brüsszelita hazaáruló gazemberek - tette hozzá. Tökéletesen felrúgta és zárójelbe tette a lengyel alkotmányosságot és jogállamot. Rendőri erőszakkal és verőemberekkel foglalta el a lengyel közszolgálati televíziót, rádiót és távirati irodát, majd a köztársasági elnöki hivatalban tartóztattak le és vittek el bilincsben egy volt belügyminisztert és annak helyettesét, akik mind a mai napig az ellenzékbe szorult PiS parlamenti képviselői. Brüsszel hallgat és együttérzően vigyorog. Mert hogy ha baloldali brüsszelita kormány van, akkor ezt is lehet. Akkor bármit lehet. Ez volna az új demokrácia. Ezt kellene nekünk megtanulnunk. Én viszont javaslom, hogy ne tanuljuk meg soha, és soha ne engedjük, hogy ez nálunk is megtörténhessék.