Tűzfalcsoport: kilépett az előzetesben lévő testvérével közös cégből Vig Dávid

Vig Dávid, Amnesty International, Amnesty
Vig Dávid, az Amnesty International Magyarország igazgatója beszédet mond az Utcazene az utcán élőkért című ingyenes koncerten a Széll Kálmán téren 2018. december 10-én. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)
Vágólapra másolva!
A Tűzfalcsoport tavaly december elején számolt be arról számolt be, hogy a Help-Me Bt.-ben, amely az elmúlt években összesen több, mint százmilliós bevételt realizált, kültagként tulajdonos a konkrét büntetőjogi intézkedés alá vont Vig Mór és úgyszintén kültagként volt tulajdonos Vig Dávid is. A vállalkozással kapcsolatban rögzítették, hogy ellene büntetőjogi intézkedést foganatosítottak 2023. november 27-i hatállyal.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik, hogy az Amnesty International igazgatója gyorsan reagált az eseményekre, mivel 2023. december 23-i hatállyal, meglehetősen sürgősen távozott a cégtől.

- számolt be az újabb fejlményekről a Tűzfalcsoport.

Forrás: Tűzfalcsoport

Hozzátették, mindez akár felérhet egyfajta beismerésével annak, hogy nagy a baj, amelyben az Amnesty vezetője nem akar Vig Mórral közösködni.

Vig Dávid testvérének további érdekeltségeit is többnyire érintik a folyamatban levő eljárások a hivatalos cégnyilvántartás szerint, amelyek egyébként finoman szólva nem teljesítettek rosszul az elmúlt időszakban.

A GattobInc Zrt., az M&M 2000 Bt., és például a Boyongo Delivery Kft. az elmúlt években összesen százmilliós nagyságrendű bevételt generáltak, de különösen jól ment a Sunstrike Kft-nek, amely 2021-ben és 2022-ben több mint kétmilliárd forintot realizált.

Mint ismert, a vállalkozásnak sajtóhírek szerint 1,4 milliárd forintot utalt át a Lánchíd felújítását korrupciógyanús körülmények között elvégző A-Híd Zrt.

Közölték, a Sunstrike egyik vezetőségi tagja a Büro Cégkezelő Kft. - amelynek ügyvezetője egy másik vállalkozásban Vig Mór egyik cégtársaként volt beazonosítható - 2021-ben egymilliárdos bevétellel zárt.