Ajánló a HírTV Radar című műsorából

HírTV Radar
HírTV Radar
Vágólapra másolva!
Összefoglaljuk és ajánljuk a HírTV Radar című műsorának mai tartalmát. 17:30-kor kezdődik a riportműsor, de egy órás, késleltetett formában is nézhető, egyébként izgalmas témákkal és megközelítéssel próbál a hétköznapi embereknek segíteni olyan problémák feltárásával és megoldásával, amelyek a nagyközönséget érintik.
Vágólapra másolva!

ÉRKEZIK AZ EMELT ÖSSZEGŰ NYUGDÍJ - A februári ellátással együtt ma utalják az emelt összegű 13. havi nyugdíjat is. Az év eleji 6 százalékos emelés a 13. havi nyugdíjra is vonatkozik. Egy átlagos nyugdíj esetén tehát kétszer 230 ezer forint, összesen 460 ezer forint érkezik.

VAN KIÚT A DROG VILÁGÁBÓL - Kábítószert használni orosz rulett, legalább 900 féle szer van a piacon és évente 40 millió alkalommal nyúlnak droghoz Magyarországon. Szakemberek segítségével és egy egykori függővel jártuk körbe a témát.

ROBOTIZÁLT RAKTÁRAK - Robotizált raktárat nyitott a Magyar Posta. Az egyedülálló megoldásnak köszönhetően felgyorsul a csomagok kezelése és a teljes folyamat online nyomon követhetővé válik. A webáruházakból rendelt termékek így még hamarabb házhoz érkezhetnek.

ROBOTAUTÓK VERSENYE - Önállóan működő robotautók álltak rajthoz a BME Villamosmérnöki és Informatikai karának szervezésében szombaton. A 3 millió forint összdíjazású versenyen 3 fős hallgatói csapatok saját építésű, önműködő robotautóinak emberi beavatkozás nélkül kellett végigmenniük egy gyorsasági és egy akadálypályán.

TÉLI MUNKA A SZŐLŐBEN - A borászok a télen sem pihennek, ugyan a pincében most kevesebb a tennivaló, de ilyenkor is akad munka bőven a dűlőkben. A Soproni borvidéken a gazdák ebben az időszakban mind azon dolgoznak, hogy a mostani időjárási körülmények között a lehető legjobban felkészítsék a tőkéket a tavaszi rügyfakadásra. Így a földmunkákkal, a metszéssel és a kötözéssel is igyekeznek a legjobban haladni február végéig.

SOPRONBÓL LÁTSZÓDÓ ALPESI ÓRIÁS – A Schneeberg alig 300 km-re található Budapestről, így gyorsan és könnyen elérhető bárki számára. A hegy a maga 2076 m-es magasságával nem tartozik a klasszikus alpesi hegyek közé, de télen igazi kihívás minden hótalpazó vagy sítúrázó számára. Illés Peti kollégánk először, minden segédeszköz nélkül próbálta megmászni a jeges csúcsot... most kiderült sikerült-e neki.

ÁLLATI TÖRTÉNÉSEK - Kiskutyák amerikai focit imitálnak, tevék vonulnak fel szépségversenyen és egy úgynevezett sárkánylábú csirkéért képesek több mint 160 000 forintnak megfelelő amerikai dollárt kifizetni emberek. A világunk tele van rendkívüli teremtményekkel, amik, ha olykor csak babonából is, de szerves részét képezik az életünknek. Mutatjuk a legfrissebb állati történéseket.