Brüsszel az európai kampányidőszakot egy vadászszezonként fogja fel

Vágólapra másolva!
„Az európai számvevőszéki jelentésből is kitűnik az uniós intézményrendszer egyfajta progresszív baloldali-liberális agenda melletti összehangolt működése” ­– állapította meg az Alapjogokért Központ 2024. február 22-ei sajtótájékoztatóján Törcsi Péter, operatív igazgató.
Vágólapra másolva!

 Az igazgató beszédében kiemelte, hogy a gyermekvédelem az az ügy, amely köré egy progresszív uniós és egy hazai koalíció is szerveződik, a magyarországi baloldali uniós képviselők és pártok folyamatosan a gyermekvédelem ügyét terjesztették a Bizottság elé, mint egyfajta okot, ami miatt a magyar jogállamiság nem működik.

Alapjogokért központ, sajtótájékoztató,
Aéapjogokértközpontsajtótájékoztató
Az Alapjogokért Központ 2024. február 22-ei sajtótájékoztatója.
Fotó: ATTILA GUNDUZ

 „Maga Ursula von der Leyen is elmondta, hogy a gyermekvédelmi törvény az oka annak, hogy Magyarország nem juthat hozzá a neki jogosan járó pénzekhez” – tette hozzá. 

A kormány és a parlamenti többség a márciusi ülésszakra meghirdetett egy újabb gyermekvédelmi csomagot.

 Ez lehetőséget biztosít a baloldalnak arra, hogy abban a gyermekvédelemben, amit hazai és uniós színtéren is követelnek, részt vegyenek.

 

Most lenne lehetőség egy nemzeti minimum megteremtésére, ha a baloldal is részt venne abban a parlamenti munkában, amit a konzervatív kormányzat Magyarországon meghirdetett, és nem csak aljas politikai célokra használhatnák fel a gyermekeket 

– emelte ki beszédében.

Törcsi Péter, törcsipéter
Törcsi Péter az Alapjogokért Központ operatív igazgatója.
Fotó: ATTILA GUNDUZ

Lajkó Fanni, az Alapjogokért Központ elemzője a számvevőszéki jelentésre reflektálva elmondta: „Nem meglepetés, hogy a sorsdöntő EP-választások előtt a hazánk elleni nyomásgyakorlások felerősödnek, hiszen minél jobban kétségbe vannak esve az európai döntéshozók, annál durvábban akarnak fellépni.” Az elemző szerint 

Brüsszel az európai kampányidőszakot egy vadászszezonként fogja fel. 

A brüsszeli elit és a mögötte álló nemzetközi hálózat azokat a nemzeti, konzervatív kormányokat űzi, akiknek teljesen más elképzelésük van az EU jövőjéről, mint annak a globális elitnek, akik azt hiszik, hogy pénzzel mások morálját meg tudják vásárolni

 – hangsúlyozta.

Lajkó Fanni, lajkófanni
Lajkó Fanni, az Alapjogokért Központ elemzője.
Fotó: ATTILA GUNDUZ

Óriási nyomás alatt állnak a nemzeti és szuverenista erők, de bíznunk kell abban, hogy az uniós választópolgárok által a szuverén képviselők többségbe kerülnek, amelyhez az kell, hogy mindenki álljon ki a nemzeti erők mellett 2024. június 9-én!