Dühösek a mozgássérültek: a nekik megígért segítséget is elmulasztották Karácsonyék

Örs vezér tere
Az Örs vezér tere felújítása sokkal fontosabb lenne.
Vágólapra másolva!
Egyre nagyobb a közfelháborodás, a budapestiek egyre nehezebben viselik, hogy a főpolgármester csak látványberuházásokkal ígérget, de valójában nem csinál semmit. Az Örs vezér terén például babakocsival és a mozgásában korlátozottak szinte nem tudnak közlekedni.
Vágólapra másolva!

Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely a kampány rohamos közeledtével újból elővette a régi terveket, és bejelentett számos presztízsberuházást a Nagykörúttól a Clark Ádám térig, melyeket európai uniós forrásokból kíván finanszírozni, de a budapestiek szerint sokkal égetőbb feladatok lennének a fővárosban, mint ezek a látványberuházások – írja a Metropol.

A kukákat lelopták? Szemét mindenfelé az Örsön. (Fotó: Fügedi Richárd)

A felújításokra a város egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontján, az Örs vezér terén is égető szükség lenne. A Metropol szerint ugyanis egyre többen vannak felháborodva azon, hogy 

miközben a balliberális városvezetés látványberuházások sorát jelenti be, az Örs vezér tere továbbra sincs akadálymentesítve sem, ezzel komoly gondot okozva a kerekesszékkel és babakocsikkal közlekedők számára.

Az Örs vezér téren szinte lehetetlen babakocsival vagy mozgáskorlátozottként közlekedni

A Metropol szerint az Örs vezér téren nem csupán a mozgássérültek vannak felháborodva, hogy Karácsony Gergelyék látványberuházásokkal próbálnak kampányolni, miközben a város egyes területei még mindig a Kádár-korszakot idézik, sőt még akadálymentesítve sincsenek.

A kátyúkat nyilvánvalóan azért kellene javítani, hogy könnyebb legyen a közlekedés babakocsikkal vagy idősebbeknek

– mondta el a Metropolnak Bálint. A látássérült Margit szerint borzasztó állapotban van a tér, felháborító, hogy nem állítják helyre.

Én csak félig látok, mert látássérült vagyok, hát bot nélkül nem tudnék menni. Meg kellene csinálni nagyon.

Vitézy: A nagy csomópontok 40 évvel ezelőtti állapotban vannak

Az önkormányzati kampány részeként a fejlesztésekről szólva Karácsony Gergely kritikát is kapott. Vitézy Dávid, a BKK korábbi vezérigazgatója rámutatott, hogy a város közlekedési csomópontjai 40 évvel ezelőtti állapotokban vannak. Vitézy hangsúlyozta: Budapest többsége a körúton kívül él, és rengeteg a gond a közlekedés és infrastruktúra terén.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK