Egy férfi karddal végzett egy kutyával Cegléden

Vágólapra másolva!
Egy ceglédi férfi azok után kezdett el kóbor kutyákat keresni, miután több állat megtámadta a családja pónilovait. Miután talált egy kutyát az utcán, magához csalogatta, majd amikor az állat a hátára feküdt előtte, átvágta a torkát egy karddal.
Vágólapra másolva!

A férfi rokonainak pónilovai egy ceglédi közterületen, őrizetlenül voltak kikötve, amikor pár kóbor kutya rájuk támadt tavaly júniusban. A férfi emiatt ideges lett és elhatározta, hogy 

megkeresi és elpusztítja a támadó kutyákat, a gazdáikat pedig elszámoltatja. 

kutya
Képünk illusztráció 
Fotó: Pixabay

A pónitámadás helyszíne körül autózott, amikor észrevett egy közepes termetű kóbor kutyát, amiről azt feltételezte, hogy a lovakra támadt. Kiszállt az autóból és magához csalogatta a kutyát, ami barátságosan, farok csóválva odament hozzá. 

Amikor a kutya a hátára feküdt, a férfi egy karddal átvágta a torkát.

 Ezek után visszaült a kocsijába és elhajtott. A kutya hosszú szenvedés után elpusztult. 

A férfi ellen ekkor már folyt egy eljárás, mert akadályozott egy autóra elrendelt végrehajtást. Az ügyészség végrehajtás akadályozása és állatkínzás miatt emelt vádat ellene. 

Az Origo korábban megírta, hogy egy Veszprém környéki férfi magára hagyta a kutyáit, egy miskolci férfi pedig sem inni, sem enni nem adott a háziállatának. Egy másik férfi éheztette, majd agyonverte a kutyáját.