Előbb kivégezték a barátainkat, aztán kirabolták a túlélőket

Mező Gábor, MezőGábor, A tévé megszállása című kötet bemutatója, könyv, Századvég Kiadó, Larus Étterem, 2024.02.28.
Mező Gábor
Fotó: Polyák Attila - Origo
Vágólapra másolva!
Háromszor is kiraboltak a magyarokat a múlt század második felében – derül ki a Hamis Gulyás legújabb részéből. Mező Gábor szerint először az államosítással vették el mindenünket, majd Kádár idején az impexes, külkeres hálózat fosztotta ki az országot, és végül jött a privatizáció. Ebben az adásban minden szóba kerül, amit csak tudni érdemes az ország kifosztásáról.
Vágólapra másolva!

A Kádár-diktatúra és az elfuserált rendszerváltás titkos, vagy alig ismert történeteit elmesélő podcast sorozatának új részében Mező Gábor felidézte: mindhárom fentebb említett rablást nagyjából ugyanaz a társaság követte el. Konkrét példánál maradva a műsorban elhangzott: 

Komlós János és Janikovszky Béla az ÁVH rettegett tisztjeiként terrorizálták az országot; egyikük gyermeke a Móra Könyvkiadót privatizálta, a másik pedig beszállt abba Creditum nevű privatizációs cégbe, amelyben mások mellett Bajnai Gordon apja, illetve maga Bajnai Gordon és persze Gyurcsány Ferenc is megfordult.

Az impexesek tevékenykedése nyomán pedig 1980 és 2010 között – derül ki a műsorból – egy kutatás szerint 242 milliárd dollár tűnt el Magyarországról, jellemzően off-shore cégekbe.

Mező Gábor kitért arra is, hogy a Mikroszkóp Színpadról (is) ismert idősebb Komlós János és az ÁVH „számtalan ártatlan embert megölt, tönkretett, elpusztított”,  mások mellett a pálosszentkúti rendház főnöke, Vezér Ferenc vére is a lelkükön szárad. Komlós főnöke Janikovszky Béla ÁVH-s ezredes, Janikovszky Éva (kommunista) meseírónő férje volt. A két ÁVH-st a koncepciós ügyek nagymestereinek nevezték: „ha ők valakire rászálltak, az el lett intézve. Sokszor halálosan” – fűzte hozzá Mező Gábor.

További részletekért nézze meg az alábbi videót!

Még több tartalomért látogasson el a Hamis Gulyás Youtube-csatornájára!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK