Ezek a fiatal, gyönyörű lányok elképesztően veszélyesek - milliókat szereztek meg az áldozataiktól - fotó

Vágólapra másolva!
Időnként felbukkannak olyan, tehetségesnek és elhivatottnak látszó emberek, akik a világ egy-egy égető problémájára ígérnek megoldást. Egy részükről azonban kiderül, hogy sunyi hazudozók, sok esetben pitiáner csalók. A közelmúlt világmegváltónak ígérkező, ám végül sokakat átverő bűnözőiről készítettünk válogatást.
Vágólapra másolva!

A négymillió egyetemistát hazudó startup

Ösztöndíj nélkül az egyetemi évek különösen sokba kerülnek az Egyesült Államokban. Ezektől az évektől kezdődően súlyos összegű diákhitelek nyomják sok továbbtanuló vállát, melyek visszafizetése olykor egész életre szóló pénzügyi feladatot jelent számukra.

Ezért kapott nagy figyelmet a 2016-ban elindult startup, a Frank, melyet a 24 éves Charlie Javice alapított. A fiatal nő azt ígérte, hogy technológiai megoldásával, egy applikáció segítségével képes arra, hogy felkutassa a megfelelő ösztöndíjat a hallgatók számára, sőt, átfogó pénzügyi tervezési szolgáltatást is kínál nekik az életkezdethez. 

Egy ilyen jellegű, jól működő szolgáltatás aranyat érhet a legnagyobb bankoknak is. 

Nem csoda, hogy az egyik legjelentősebb amerikai pénzintézet, a JP Morgan 2021-ben 175 millió dollárért a Frank megvásárlása mellett döntött.

A képen a sokakat átverő alapító:

image

2022 decemberében aztán már nem voltak ennyire lelkesek a bank vezetői. Kiderült ugyanis, hogy Javice egyszerűen becsapta őket. Platformjának nemhogy 4,2 millió felhasználója, de még 300 ezer is alig volt. 

Az alapító ugyanis manipulálta rendszere adatait, így értékesebbnek tüntetve fel azt, mint valójában volt.

 A Frank online oldalait 2023 januárjában lekapcsolták, Charlie Javice és egyik munkatársa ellen csalás miatt indult büntetőeljárás. Az ügy a JP Morgan-re is rossz fényt vetett: sokan nem értették, hogyan ugorhatott fejest a bank egy ekkora üzletbe Frank megfelelő átvilágítása nélkül.

Lapozzon a következő oldalra!