Hihetetlen meleg volt szombaton, a melegrekord is megdőlt

Járókelők sétálnak Szegeden a tavaszi napsütésben a Tisza áradása miatt a járműforgalom elől lezárt rakparton.
Vágólapra másolva!
Szombaton is folytatódott a meleg időjárás, több melegrekord is megdőlt. Szegeden több mint 20 fokot mértek, ami 1 fokkal több, mint a korábbi rekord.
Vágólapra másolva!

Szeged külterületi állomásán 20,2 Celsius-fokos hőmérsékletet mértek, ami 1 fokkal magasabb, mint az Ásotthalmon 1958-ban mért 19,2 fokos napi rekordot.

Az éjszaka is igen meleg volt, Kiskunmajsán mindössze 12,8 fokig hűlt le a levegő, ez csaknem 5 fokkal több Babócsa 2020-ban regisztrált 8,2 fokos legmagasabb napi minimum-hőmérsékleti rekordjánál.

A fővárosban is melegrekordok dőltek meg:

 Újpesten 18,4 fokot mértek a legmelegebb órákban szombaton, ez több mint 2 fokkal magasabb a Lágymányoson 2020-ban mért 16,3 fokos napi maximumnál.

Járókelők sétálnak Szegeden a tavaszi napsütésben a Tisza áradása miatt a járműforgalom elől lezárt rakparton. A városban a hőmérséklet délután elérte a 17 Celsius-fokot
Képünk illusztráció 
Fotó: Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

 

Budapesten is szokatlanul enyhe volt az éjjel, Ferihegyen és Pestszentlőrincen is csupán 9,9 fokig csökkent a hőmérséklet, amik szintén napi legmagasabb minimum-hőmérsékleti rekordok. A korábbi rekord 7 fok volt, amit Budapest Országút állomáson mértek 1966-ban. 

Ahogy az Origo megírta, korábban többször is megdőlt a melegrekord a fővárosban, nem csak a nappali, hanem a hajnali is. Idén Sopronhorpácsnál mértek először 20 fokot.