Itt az első gyermekvédelmi szigorítás: pszichológiai alkalmassági vizsgálat lesz a gyermekotthonok vezetőinél

Vágólapra másolva!
Ahogyan azt Orbán Viktor Miniszterelnök már bejelentette, a Kormány több szigorítást fog végrehajtani a gyermekvédelmi intézményekben, hogy soha többé ne essen bántódásuk a gyermekeknek sehol, így az intézmény falain belül sem - jelentette be Rétvári Bence.
Vágólapra másolva!

A szerdai kormányülést követően máris itt az első szigorítás. 

A gyermekvédelmi intézményvezetők és helyetteseik kinevezésének és foglalkoztatásának feltétele egy szigorú pszichológiai alkalmassági vizsgálat. 

Ennek keretében teljeskörű vezetési, személyiségi kompetenciákat, valamint szexuális devianciákat, függőségeket is vizsgálnak minden gyermekotthon vezetőjénél és helyettesénél. Az erről szóló kormányrendelet hamarosan olvasható is a Magyar Közlönyben, és azonnal hatályba is lép, hogy a vizsgálatok minél hamarabb megkezdődhessenek. 

A vizsgálatokat nemcsak az új kinevezéseket megelőzően, hanem a jelenlegi intézményvezetők esetében is elrendelik.

A pszichológiai alkalmassági vizsgálat a Belügyminiszter, Pintér Sándor által jóváhagyott szakmai protokoll alapján történik majd, és kétévente ellenőrzik minden intézményvezető és helyettes esetében. 

A Belügyminiszter meghatározza a gyermekvédelmi intézményvezetőktől elvárt vezetői kompetenciákat is, amelynek vizsgálata szintén része lesz a bevezetendő pszichológiai alkalmassági vizsgálatnak. 

Vizsgálják például az általános pszichés állapotot, az érzelmi-indulati kontrollt, a pszichés terhelhetőséget, a stresszel való megküzdési képességet, a felelősségtudatot, a kóros függőségeket (például játékszenvedélyt, alkoholfüggőséget, drogfüggőséget), az öngyilkosságra való hajlamot és szexuális devianciákat is.

Orbán Viktor minden gyermekotthonra kiterjedő vizsgálatot rendelt el, és készül a második gyermekvédelmi törvénycsomag is, tovább szigorodnak a pedofil bűncselekményekre vonatkozó büntetési tételek. 

Pedofiloknak nincs kegyelem, és nem lehet őket szabadlábra helyezni sem!

A Kormány a szerdai ülésén részjelentést hallgatott meg a bicskei gyermekotthon ügyéről. A gyermekeket molesztáló V. Jánost úgy nevezte ki a Fővárosi Önkormányzat a gyermekotthon igazgatójává, hogy tudhatták róla, hogy homoszexuális és szexuálisan aberrált.