Leleplező adatok: a Gyurcsány-kormány idején százával jártak szabadon a pedofilok

GYURCSÁNY Ferenc
Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A baloldali kormányok idején szinte egyáltalán nem üldözték a pedofíliát Magyarországon, míg a Fidesz-kormány vasszigorral lépett fel - ez derült ki a parlamentben. 2010 előtt Gyurcsányék megengedték, hogy több mint ötszáz pedofil járjon szabadon Magyarországon. Az akkori 81-ről mostanra 663-ra nőtt a bebörtönzött pedofilok száma. Elég gond a megörökölt istálló kitakarítása a jelenlegi kormánynak - mondta erről Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben.
Vágólapra másolva!

A pedofiloknak a kormányban sosem volt, ma sincsen, és nem is lesz kegyelem – mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök szavaiból kiderült, hogy

2010-ben 81 pedofil bűnöző volt börtönben, míg 2024-ben 663-an vannak.

A kormányfő emlékeztetett arra is, hogy amikor tenni kellett volna a pedofilok ellen, akkor a baloldal nem támogatta a jogszabályok szigorítását. 

 

A baloldal folyamatosan a pedofilokat védte

 

A baloldal nem támogatta a pedofil-nyilvántartás létrehozását, a gyermekpornográfia elleni javaslatokat és azt sem, hogy a szexuális bűncselekmények ne évülhessenek el, illetve, hogy a pedofilok neveléssel kapcsolatos munkát se végezhessenek. 

A baloldali kormányok megengedték, hogy több mint ötszáz pedofil járjon szabadon Magyarországon, ők rejtegették a pedofilokat, elég gond a megörökölt istálló kitakarítása a jelenlegi kormánynak – mondta a kormányfő.

2010 óta sorra születtek az intézkedések a pedofilok ellen, most a magyar gyermekvédelmi rendszer támogatása négyszer akkora, mint a baloldali kormányzás idején volt, és jóval magasabbak a fizetések. 

Nem a pedofilokat rejtegető baloldalban kell megbízni

 – mondta Orbán Viktor.

Pintér Sándor belügyminisztert a kormányfő utasította arra, hogy minden intézményvezetőt át kell világítani, erre új szabályokat dolgoznak ki.

ORBÁN Viktor; SEMJÉN Zsolt
Orbán Viktor: A baloldali kormány alatt több mint 500 pedofil bűnöző járkált szabadon
Fotó: Koszticsák Szilárd MTI/

Nincs feltételes szabadság, "nincs kegyelem

Orbán Viktor még hétfői naprend előtti felszólalásában azt is világossá tette, hogy nem lesz kibúvó, kedvezmény, nincs feltételes szabadság, "nincs kegyelem". A gyermekek ellen bűncselekményt elkövetőt meg kell büntetni, a büntetést pedig le kell tölteni. Az emberi ítélőképesség itt nem elegendő, a jogszabályoknak is garantálniuk kell, hogy ilyen még egyszer ne fordulhasson elő - mondta.
  

A miniszterelnök fontosnak nevezte a hatályban lévő szabályok áttekintését, ideértve az alkotmány nyújtotta garanciákat is.

Közölte, megoldandó feladat, hogy pedofilügyekben elítélt bűnöző ne legyen feltételesen szabad lábra helyezhető semmilyen indokkal. Arra kérte a képviselőket, zárják be ezt a kaput, a bíróságoktól pedig azt, hogy a folyamatban lévő ügyekben erre tekintettel hozzák meg a döntéseket.

Elmondta, a bicskei gyermekotthonban elkövetett bűncselekmények a kegyelmi ügytől függetlenül is súlyos aggályokat vetnek fel. Miért csak második kísérletre sikerült elítélni egy pedofil gyermekotthon-vezetőt? - kérdezte, megjegyezve, ennek végére kell járni. 

A bicskei gyermekotthon vezetőjét ez a kormány csukta le

 

Akik most a jobboldalt támadják a kegyelem ügyében, azok számára világos kell legyen, hogy a pedofil bűnelkövetőt mi zártuk börtönbe. Önök 20 évig a helyén hagyták a bicskei gyermekotthon pedofil vezetőjét

- emlékeztetett Orbán Viktor. Már 2011-ben megindult a rendőrségi vizsgálat a bicskei otthon vezetője ellen, majd másodjára is elindult a vizsgálat - tette hozzá. Előtte viszont a gyermekotthon vezetőjét a baloldal kinevezte, majd 20 évig otthagyták, majd pedig a mostani kormány lecsukta. 

Ahogy azt az Origo is megírta, 1990-től 2010-ig folyamatosan a bicskei gyermekotthon élén tartotta a Demszky Gábor irányította baloldali budapesti vezetés a bicskei pedofil igazgatót. A 2010-es kormányváltás után indultak ellene eljárások.

A baloldali kormányzás idején annak ellenére sem mozdították el, hogy tudható volt: ekkoriban már több bűncselekményt elkövetett. 

Érdekesség, hogy a pedofil igazgató 1995-ben a balliberális Élet és Irodalomban köszönte meg a szponzoroknak, hogy „a bicskei Batthyány-kastély visszatérő vendégeként adott ajándékkoncertet a Stella Kamarakórus az öreg falak között a Mentsvár Alapítvány által működtetett iskola és gyerekotthon 160 szeretetre éhes ifjú lakójának.”

1995. augusztus 3-án pedig a Magyar Nemzet számolt be arról, hogy 

Schiffer János főpolgármester-helyettes szerdán a budapesti Városházán átadta az 1995/96. tanévtől érvényes intézményvezetői megbízásokat a fővárosi fenntartású nevelési-oktatási intézmények igazgatóinak.

A baloldali városvezetés kinevezettjei között ott volt a pedofil Vásárhelyi János is.

Végül, ahogy azt megírtuk, Vásárhelyi ellen csak a kormányváltás után, 2011-ben indult nyomozás, amely akkor még a vallomások visszavonásával végződött. Az igazgatót 2016-ban függesztették fel.