Ma kezdődik a kormánypártok frakcióülése

Fotó: Facebook/Kocsis Máté
Vágólapra másolva!
Szerdán kezdődik Balatonalmádiban a Fidesz–KDNP szezonnyitó kétnapos kihelyezett frakcióülése – írja a Magyar Nemzet. Szerda este a miniszterelnök felszólalásával kezdődik a tanácskozás, amelyet csütörtökön miniszterek, EP-képviselők, államtitkárok meghallgatása követ.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról a portál beszámolt, Kocsis Máté a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben jelezte, hogy a kormánypártok tanácskozását február 21-22. között tartják. A Fidesz frakcióvezetője ismertette, hogy szerda este a miniszterelnök felszólalásával kezdődik a tanácskozás, amelyet csütörtökön miniszterek, EP-képviselők, államtitkárok meghallgatása követ.

Az ülés kiemelt napirendi pontjai között szerepel az új államfőjelölt személyéről szóló frakciódöntés, az európai parlamenti és helyi önkormányzati választásokra való felkészülés, illetve az új gyermekvédelmi törvénycsomag

– fogalmazott Kocsis Máté.

Ez már hagyomány

A kormánypártoknál már hagyomány, hogy az aktuális parlamenti ülésszak kezdete előtt kihelyezett frakcióülést tartanak. Jellemzően a tanácskozás másnapján sajtótájékoztatón számol be az eseményről Kocsis Máté, valamint Simicskó István, a két kormánypárti frakcióvezető. A legutóbbi frakcióülésre tavaly szeptemberben, Esztergomban került sor. A tanácskozás után tartott sajtótájékoztatón Kocsis Máté leszögezte: Brüsszelben változást kell elérni. – Azokkal kell összefogni, akik elutasítják a kettős mércét, a korrupciót, és akik háború helyet békét akarnak – tette hozzá. 

A kormánypárti politikus fontos ügynek nevezte a szuverenitás megvédését is. Simicskó István pedig közölte, hogy a KDNP-nek továbbra is fontos a magyar családok támogatása, ezért felkérték a kormányt, hogy bővítse a csok rendszerét, hogy minél szélesebb kör igénybe tudja venni. 

Fidesz-KDNP tájékoztató, Esztergom, Kocsis Máté, a Fidesz és Simicskó István, a KDNP frakcióvezető, sajtótájékoztató, esztergomi kihelyezett frakcióülésének szünete, 2023. 09. 21.
Simicskó István és Kocsis Máté sajtótájékóztatót tart a Fidesz esztergomi kihelyezett frakcióülésének szünetében 2023. szeptember 21-én 
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo 

Az utóbbi időben a frakcióüléseken rendre fontos döntések születtek. Tavaly februárban, Balatonfüreden bejelentették, hogy a Fidesz–KDNP határozati javaslatot nyújt be az Országgyűlésnek annak érdekében, hogy a háborúban Magyarország továbbra is békepárti maradjon. 2022 szeptemberében, Balatonalmádiban Kocsis Máté bejelentette, hogy a két frakció arra kérte a kormányt, indítson nemzeti konzultációt az energiaszankciók kérdésében. 2022 februárjában Balatonfüreden tartottak kihelyezett frakcióülést, ahol a legfontosabb téma a felkészülés volt az ország­gyűlési választás kampányára és a gyermekvédelmi népszavazásra. 2021 szeptemberében Esztergomban tartott a Fidesz–KDNP frakciószövetség tanácskozást, amin a gyermekvédelem és a migráció mellett a 2022-es választásokról is egyeztettek a kormánypárti politikusok.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK