Orbán Viktor megemlékezett a kommunizmus áldozatairól

ORBÁN Viktor
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Apák, férjek, feleségek, fiúk, lányok, barátok, akiknek még az emlékét is el akarták törölni a kommunisták – mondta Orbán Viktor a közösségi oldalára feltöltött videóban. A miniszterelnök is megemlékezett a kommunizmus áldozatainak emléknapján.
Vágólapra másolva!

Apák, férjek, feleségek, fiúk, lányok, barátok, akiknek még az emlékét is el akarták törölni a kommunisták

 – mondta Orbán Viktor a közösségi oldalára feltöltött videóban. A miniszterelnök is megemlékezett a kommunizmus áldozatainak emléknapján.

Feledésre ítélték azok emlékét, akik végeláthatatlan vonatszerelvényeken százezrével tűntek el keleten, akiket felszívott a Gulág szigetvilága. Ma is vannak köztünk tanúk, akik átélték a vörösök börtöneit és kényszermunkatáborait 

– írta Orbán Viktor. Hozzátette: múlt, elmúlt, de eleven. A zűrzavar, a tagadás és a hamisítás évei után végre 

méltó módon megemlékezünk a kommunizmus áldozatairól

– hangsúlyozta. Megemlékezünk mindazokról, akiknek a bűne csak annyi volt, hogy nem fértek bele az osztályharcos proletárdiktatúra szűk abroncsába. Akiknek azért kellett bűnhődniük, mert néhány hold földdel többjük volt, vagy mert foggal-körömmel ragaszkodtak hitükhöz, politikai meggyőződésükhöz, polgári jogaikhoz, és 

ezért útjában álltak a kommunistáknak

 – mutatott rá a miniszterelnök. Hozzátette: ma rájuk emlékezünk. 

Mai együttlétünk a bizonysága annak, hogy a kommunista diktatúra bűnei nem évülhetnek el soha

– mondta Orbán Viktor. Kijelentette: ez bizonysága annak is, hogy a meggyilkoltak és a bebörtönzöttek nevét, tetteit, kiállását megőrzi a hűséges, ha nem is mindig hálás nemzeti emlékezet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK