Óriási razzia Budapesten: 32 embert fogtak el egyetlen éjszaka alatt a rendőrök – videó

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Inzulintúladagolással akart embert ölni egy somogyi férfi
Vágólapra másolva!
832 igazoltatás, 495 ellenőrzött gépkocsi, 32 elfogott vagy előállított ember egyetlen éjszaka. Ez a közel száz rendőr és több társhatóság részvételével Budapest belső kerületeiben zajlott hétvégi ellenőrzés mérlege. Emellett idejekorán felszámoltak egy Soroksáron szerveződő illegális gyorsulási versenyt is – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn a police.hu oldalon.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a főváros V., VI. és VII. kerületében rendszeresen szerveznek komplex bűnügyi és rendészeti akciót; legutóbb 2024. február 23-án estétől másnap hajnalig tartottak ilyen ellenőrzést, amelyben részt vettek a Készenléti Rendőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatal Közlekedésfelügyeleti Főosztálya, a Budapesti Közlekedési Központ, a Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület munkatársai, valamint az érintett kerületi önkormányzatok közterület-felügyelői - írja a Blikk

Az akció fő célja a bűncselekmények megelőzése, megszakítása, illetve a többi közlekedőre veszélyt járművezetők kiszűrése volt.

A rendőrök és a társszervek kiemelten ellenőrizték a belváros forgalmas közterületeit, a szórakozóhelyek környékét, valamint két belvárosi szórakozóhelyet is. 832 igazoltatást hajtottak végre, elfogtak vagy előállítottak 32 embert, köztük egy körözött személyt, tíz embert kábítószer birtoklásának gyanúja miatt, egy embert zseblopáson, hatot garázdaság elkövetésén értek tetten. 495 gépkocsit, közte 68 taxit ellenőriztek. Utóbbiakból kettőt soron kívüli műszaki vizsgára rendeltek, kettőnek elvették a hatósági jelzését, egynek a taxiengedélyét is engedély nélküli személyszállítás, illetve nem megfelelő műszaki állapot miatt. 

Összesen 271 alkoholszondát alkalmaztak, ezúttal egyetlen vezető sem bizonyult ittasnak.

 

Közlekedési jogsértések miatt öt szabálysértési feljelentést tettek, 12 esetben helyszíni-, két esetben közigazgatási bírságot szabtak ki. A belvárosi akció közben a rendőrök arról kaptak bejelentést, hogy egy soroksári áruház parkolójában illegális gyorsulási versenyre gyülekezik több száz autó, azért oda is erőket csoportosítottak át. Itt engedély nélküli átalakítás miatt öt gépkocsi hatósági engedélyét vették el, olvashatatlan vagy hiányzó rendszám miatt három, lejárt műszaki érvényesség miatt egy helyszíni bírságot osztottak ki.