Kocsis Máté bejelentette: így változhat a gyermekvédelmi törvény

Balatonalmádi, fidesz frakcióülés, sajtótájékoztató, ülés, sajttáj, 2024. 02. 22.
Balatonalmádi, fidesz frakcióülés, sajtótájékoztató, ülés, sajttáj, 2024. 02. 22.
Fotó: Fotó: Ladóczki Balázs - Origo
Vágólapra másolva!
Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok - jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Balatonalmádiban, a Fidesz-KDNP kétnapos, kihelyezett frakcióüléséről beszámoló sajtótájékoztatón. Kocsis Máté közölte azt is, hogy a Fidesz elnöksége Deutsch Tamást javasolja a Fidesz-KDNP EP-listavezetőjének.
Vágólapra másolva!

Sulyok Tamást, az Alkotmányíróság elnökét javasolja a Fidesz elnöksége államfőnek - mondta Kocsis Máté. Február 26-án dönt az Országgyűlés a korábbi államfő lemondásáról - mondta Kocsis Máté. A jelölés folyamat attól is függ, hogy az ellenzéki pártok állítanak-e jelöltet, és annak fényében lehet majd a választás időpontja is - tette hozzá.  

Sulyok Tamást tartják a kormánypártok a legmegfelelőbb embernek. 

Csak a baloldal tart bohózatba illő castingot - mondta Kocsis Máté egy másik kérdésre. Sulyok Tamás egy nagy tekintélyű ember, és róla gondolják, hogy a legmegfelelőbb, és leginkább kifejezi a nemzet egységét - tette hozzá. 

Deutsch Tamás lesz a Fidesz EP-listavezetője

Deutsch Tamást javasolják a Fidesz-KDNP listavezetőjének - ismertette Kocsis Máté. 

Varju László gyurcsányista képviselő elítélése kapcsán azt mondta, hogy

 a mai nappal haladéktalanul távozzon a közéletből. 

Az elmúlt időszakban is volt egy hasonló ítélet Fekete-Győr András kapcsán, és ő is távozzon a magyar közéletből - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Egyébként szinte teljesen biztos, hogy nem fognak ezek a személyek lemondani - tette hozzá.  

Ez az erőszakosság nem idegen a baloldaltól. 


Itt nézhetik élőben a tájékoztatót: 

 

Így változhatnak a gyermekvédelmi törvények

Kocsis Máté arról is beszélt, hogy régóta dolgoznak a gyermekvédelmi törvény második részén. A korábbi gyermekvédelmi törvényt nem támogatta a baloldal - ismertette a frakcióvezető. 20 törvény módosítására tesznek majd javaslatot, és miutám nincs minden kérdésben döntés, ezért most csak a biztos részekete ismertette. Tovább szigorodnak a pedofil-bűncselekményre vonatkozó tételek - tette hozzá. 

A 18 év alattiak sérelmére elkövetett bűncselekmények ne évüljenek el. 

Ne legyen lehetőség a szabadlábra helyezésre a büntetési tétel lejárt előtt. Soha többé ne kapjanak erkölcsi bizonyítványt, akik ilyen bűncselekményt követnek el - mondta a frakcióvezető. 

Gyermekvédelmi szakemberek és munkatársak segítségével készült a tervezet. Világos és tiszta szabályok lesznek a gyermekvédelemben - mondta egy másik kérdésre a Fidesz frakcióvezetője.

Egészen biztos, hogy Brüsszelnek nem fog tetszeni az új gyermekvédelmi törvény, így újabb vegzatúrára lehet számítani.

   

Balatonalmádi, fidesz frakcióülés, sajtótájékoztató, ülés, sajttáj, 2024. 02. 22.
Kocsis Máté bejelentette a Fidesz-KDNP államfőjelöltjét, Sulyok Tamást 
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Nagy gesztus Ulf Kristersson svéd miniszterelnök részéről a pénteki látogatás - mondta Kocsis Máté egy másik kérdésre. Komoly lépések történtek a két ország viszonyának a rendezésében. Az esetleges megállapodásokról nem kívánt nyilatkozni Kocsis Máté.   

Egy sértett ember vagdalkozása - így reagált Magyar Péter kijelentéseire Kocsis Máté. Nem láttam olyan állítását, amit alátámasztott volna - tette hozzá. 

A bicskei gyermekotthon pedofíliáért elítélt vezetőjét Demszky Gábor nevezte ki 1990-ben és 20 évig a helyén maradhatott és a baloldal bizalmát élvezte ez az ember, majd Tarlós István megörökölte ezt a helyzetet -

 mondta egy másik kérdésre Kocsis Máté. 

Jogellenes használta fel a baloldal a külföldi támogatásokat, és a jövőben is használni fogja ezeket - mondta egy másik kérdésre Kocsis. 

Tűrhetetlen, primitív Gyurcsány Ferenc bírókat és ügyészeket listázó kijelentése -

 mondta egy másik kérdésre a fracióvezető. Kocsis kijelentette, hogy hiányolja a jogvédők és a brüsszeli szereplők fellépését a bukott kormányfő jogállamellenes kijelentése kapcsán. 

Balatonalmádi, fidesz frakcióülés, sajtótájékoztató, ülés, sajttáj, 2024. 02. 22.
Kocsis Máté: Tűrhetetlen Gyurcsány Ferenc bírókat és ügyészeket fenyegető kijelentése
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

 

Tűzzel-vassal írtani fogjuk azokat az erőszakos jelenségeket, amiket a szélsőbaloldali terroristák, az Antifák okoznak, egy percig ne legyenek nyugodtak - mondta egy másik kérdésre Kocsis Máté. 

 

A KDNP is támogatja Sulyok Tamást

A KDNP is egyhangúlag támogatja Sulyok Tamást - mondta Simicskó István. A svédek NATO-csatlakozásáról azt mondta, hogy üdvözlik Ulf Kristersson svéd kormányfő látogatását. A korábbi katonai kapcsolatok jó alapot nyújtanak a további előrelépésre. Semmilyen hátránya nem származott Magyarországnak abból, hogy eddig tárgyaltunk a svédekkel - hangsúlyozta a KDNP frakcióvezetője. Igenis számít a véleményünk.