Szánalmasan magyarázzák Karácsony társai a BKV-vezér hatalmas fizetésemelését – videó

Vágólapra másolva!
A BKV-vezér fizetése 2,6 millió forintra, a BGYH vezetőjének pedig 2,2 millió forintra nőtt a fizetése. Bősz Anett, a főváros balliberális politikusa szerint ezzel nincsen baj, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője pedig azt mondja, hogy Karácsony kettős beszédet alkalmaz – írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Bősz Anett, a DK főpolgármester-helyettese azzal magyarázta azt, hogy a BKV-vezér fizetése 300 ezer forinttal nőtt, hogy 

„a béremelés inflációkövető, vigyázunk a Budapest család tagjaira”. 

Bőszanett
Bősz Anett
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Tüttő Kata szocialista főpolgármester-helyettes szerint is belefér az emelés a költségvetésbe, mert a BKV az ország legnagyobb közlekedési cége, és olyan javadalmazási szabályozást alakított ki a Fővárosi Önkormányzat, ami az állami ellátórendszer fizetéséhez köti a BKV vezérigazgatójának a bérét. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes szerint is indokolt volt a béremelés. 

Gajda Péter, Kispest szocialista polgármestere azt mondta a Magyar Nemzetnek, hogy egy felelős vezetőnek méltó fizetést kell adni, majd kifejezte a sajnálatát, hogy ez polgármesterek esetében nincsen így. Erzsébetváros DK-s polgármestere, Niedermüller Péter szerint, ha Karácsony Gergely úgy ítéli meg, hogy ez belefér a költségvetésbe, akkor biztosan így is van. 

Karácsony Gergely állandóan a kivéreztetésről beszél, de a saját embereinek mindig jut pénz

– mondta a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője a lapnak. A politikus szerint a főpolgármester kettős beszédet alkalmaz, valamint arra is emlékeztetett, hogy a BKV-vezér prémiumával kapcsolatban is súlyos aggályok merültek fel. Szerinte Bolla Tibor úgy kapott fizetésemelést és prémiumot, hogy sorozatos szabálytalanságok vannak a cégnél.