Tartós élelmiszert gyűjtenek a római katolikusok

Tartós élelmiszert gyűjtenek jövő vasárnaptól a katolikus templomokban, tartósélelmiszer
tartós élelmiszert gyűjtenek a római katolikusok
Fotó: Shutterstock/Africa Studio
Vágólapra másolva!
Tartós élelmiszert gyűjtenek jövő vasárnaptól egy héten keresztül a katolikus templomokban. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) erről szóló körlevelét vasárnap országszerte felolvassák a szentmisén.
Vágólapra másolva!

Arra kérik a híveket, tegyenek tanúságot az "irgalmas szeretet gyakorlásáról" az idei nagyböjtben is, és járuljanak hozzá tartós élelmiszerrel a Katolikus Egyház segélyakciójához. 

Az élelmiszergyűjtés keretében március 3-tól 10-ig várják az adományokat a katolikus templomokban a kijelölt helyen.

A körlevélben kitérnek arra, hogy a legkisebb adomány is a felebaráti szeretetet fejezi ki. 

A templomokban összegyűjtött élelmiszercsomagok nemcsak táplálékot jelentenek, hanem üzenetet is visznek magukkal, a gondviselő Isten szeretetének kézzelfogható jelét a nélkülöző családokba 

- fogalmaztak.

A keresztúti ájtatosság a IV. században jelent meg és a mai formájában a középkorban terjedt el a keresztény világban. Jézus szenvedésének eseményeiről elmélkedve szembetűnik, hogy keresztútján ott voltak a segítők is, akiket a Gondviselés rendelt mellé. 

Bennünket is így küld Isten rászoruló, nélkülöző embertársaink mellé, hogy legyünk mi is Cirenei Simonok és Veronikák

- írták. 

Úgy látják, a gyűjtés jó alkalom arra is, hogy - ahol még nincs plébániai karitász csoport - alkalmi segítőcsoportok alakuljanak az egyházközségekben, akiknek feladatuk, hogy megszervezzék és elvégezzék a gyűjtéssel kapcsolatos teendőket, például az adományok szétválogatását, élelmiszercsomagok készítését és eljuttatását a rászorulókhoz.
 

Telefonos adományvonalon is be lehet kapcsolódni a segélyakcióba, a Katolikus Karitász 1356-os telefonszámának felhívásával 500 forinttal lehet támogatni a rászorulókat.


A körlevélben kitértek arra is, hogy a korábbi években meghirdetett gyűjtések eredményeképpen családok ezreit tudták segíteni a hívek adományaiból. A legkisebb adományokat is "hálásan köszönjük" - fogalmaztak, reményüket fejezve ki, hogy újra nagyon sok családnak tudnak segíteni az irgalmas Jézus példáját követve.