Tiétek a színpad a Budapesti Operettszínházban

Fotó: Budapesti Operettszínház
Vágólapra másolva!
Útjára indult a Budapesti Operettszínház Tiétek a színpad! című vetélkedője. A Budapesti Operettszínház 2022-ben – hagyományteremtő szándékkal – Tiétek a színpad! címmel nagy sikerű programot indított általános és középiskolás diákok számára, önálló színpadi előadások létrehozására és bemutatására
Vágólapra másolva!

Idén is számos osztály jelentkezett a felhívásra, amelynek keretében Lebstück Máriának, az 1848-as forradalom és szabadságharc honvédhuszár főhadnagyának – és egyben a Mária főhadnagy című előadásunk főhősének – élettörténete alapján egy legfeljebb 25 perces prózai vagy zenés előadással kell készülniük. 

Fotó: Budapesti Operettszínház

Az idei év jeligéje: Keressük korunk ifjú hős amazonját! A csapatok munkáját az Operettszínház népszerű művészei: Bardóczy Attila, Bordás Barbara, Dénes Viktor, Drahos Evelin, Kékkovács Mara és Lukács Anita mint mentorok segítik.

 

A komoly téttel bíró középdöntők néhány nap múlva kezdődnek, a szakmai zsűri előtt zajló döntőre március 9-én kerül sor, amikor is a zsűri által a középdöntőben kiválasztott legjobb 4 előadás és a közönségszavazás győztese a Kálmán Imre Teátrumban méri össze erejét a nézők és a sajtó nyilvánossága előtt. 

A Budapesti Operettszínház művészei a Mária főhadnagy című előadás részleteivel színesítik a döntőt a szünetekben, ezzel is emelve az esemény fényét. A fődíj egy teljes produkció előadásának lehetősége a Kálmán Imre Teátrumban. 

Fotó: Budapesti Operettszínház

A diákok ebben az évben is megnyerhetik a számos támogató értékes ajándékait: a BKV Zrt. járműtelep-látogatást, a Budakeszi Vadaspark Nonprofit Kft. a Vadasparkba szóló belépőket, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az első 3 helyezettnek szintén belépőket, „úthengerész” diplomát, valamint pedagógiai foglalkozásokat, a Sommer Cukrászda tortát, a Thermal Hotel Visegrád****superior egynapos csoportos wellnesslehetőséget, a Magyar Nemzeti Múzeum belépőket, a Superfly Budapest 90 perces részvételt az ugrópályájukon, a Svábhegyi Csillagvizsgáló ajándékutalványt, illetve szervezett csillagászati programot, a Pölöskei Szörp szörpöket, az Auchan ajándékcsomagokat, a Nemzeti Művelődési Intézet pedig lakitelki szakmai tanulmányi kirándulást ajánlott fel külön busszal, ebéddel, interaktív foglalkozással és előadással a Kárpátia Rendezvényházban. 

A minden bizonnyal izgalmasnak ígérkező március 9-i döntőre és természetesen a Mária főhadnagy című előadásokra is vár minden kedves nézőt a Budapesti Operettszínház!