Törcsi Péter: A woke-csőcselék átvette az uralmat a nyugati közbeszédben

cpachungary2023
CPAC Hungary 2023
Vágólapra másolva!
Az Alapjogokért Központ és a The Heritage Foundation közös konferenciát szervezett „A genderideológia veszélyei itthon és külföldön” címmel. Az eseményen értékelték a téma nemzetközi és hazai helyzetét és összefogást sürgettek a káros nyugati közbeszéd ellensúlyozására.
Vágólapra másolva!

„Jelenleg csak két olyan hely van Nyugaton, ahol a genderideológiáról lehet beszélni és megkérdőjelezni azt: Magyarországon és az Egyesült Államokban. Ez mutatja, hogy a woke-csőcselék milyen erősen átvette az uralmat a nyugati közbeszédben” - jelentette ki Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ operatív igazgatója az amerikai The Heritage Foundationnel közös, „A genderideológia veszélyei itthon és külföldön” című konferenciánkon.

„A nyugati világban sokan hallgatnak, amikor szembe kell szállni ezzel a mérgező üres képzelgéssel, de a magyarországi és az amerikai konzervatívok nem ezt teszik"

- húzta alá Törcsi.

Az igazgató beszédében kiemelte, hogy a woke-mocsár elleni összefogás nemcsak választás, hanem kötelességünk is: „Magyarország már kivette a részét a gyermekvédelemből és a genderideológia elleni harcból, már az óvodák, iskolák kapujában megállította ezt a liberális eszmét.

Ne hagyjuk a szülők jogait és a gyerekek jövőjének megválasztását az iskolaszékekre és más, nem választott NGO-ra!”

Beszéde zárásaként Törcsi elmondta, „össze kell fognunk, hogy a józan gondolkodású emberek változást tudjanak elérni, egyesítenünk kell erőinket! Ezért szervezi az Alapjogokért Központ immár harmadik alkalommal az egyetlen európai CPAC-et, a CPAC Hungaryt idén április 25-26-án, Budapesten.”

cpachungary
Fotó: https://www.cpachungary.com/

A CPAC eredetileg a ’70-es évek óta az amerikai jobboldal éves nagygyűlése, az első európai fórumot 2022-ben szervezte meg az Alapjogokért Központ a magyar fővárosban. Az akkor az „Isten, haza, család” értékvilágára összpontosító,

több mint 1500 embert – köztük közel 200 külföldi döntéshozót, újságírót, influenszert – megmozgató rendezvény óriási érdeklődést váltott ki: szövetségeseinkkel még szorosabb barátságot sikerült kialakítani, a balliberális oldal pedig hisztériarohamban tört ki.