Vak ismerősét rabolta ki egy kecskeméti férfi

húsklopfoló, verés, ugyeszség
Húsklopfolóval támadt egyik ismerősére egy erőszakos férfi.
Vágólapra másolva!
Kecskeméten egy férfi meglátogatta egy vak ismerősét, majd kihasználta, hogy ismerőse nem lát, és kirabolta. A férfi nem először lopott, korábban egy buszon több százezer forintos telefont vett el az egyik utastól, egy másik ismerősét pedig egy vita miatt sodrófával vert meg.
Vágólapra másolva!

Tavaly március 7-én egy férfi meglátogatta vak ismerősét kecskeméti lakásában, akit folyamatosan szóval tartott, hogy elterelje a figyelmét. Közben, kihasználva, hogy ismerőse nem látja merre mozog, 

a kanapé támlájáról elvette 40 ezer forintos telefonját.

A telefon lopás előtt január 3-án egy másik ismerősével vitatkozni kezdett, szintén egy kecskeméti lakásban. A vita elfajult

, ezért a férfi egy húsklopfolóval megütötte, majd többször megrúgta ismerősét,

 aki emiatt kimenekült a lakásából. A férfi ismerőse után ment és a

 lépcsőházban egy sodrófával olyan erővel ütötte meg, hogy az ismerős az ütéstől megszédült és elvesztette az eszméletét.

 A férfi ismerősének a bántalmazás miatt könnyű sérülései lettek. 

Korábban egy helyi buszon beszélgetni kezdett az egyik utassal, hogy elterelje a figyelmét, és ki tudja rabolni az utast. Beszélgetés közben a férfi benyúlt az utas kabátjának zsebébe és 

kivette belőle a 120 ezer forintos telefonját az utas személyigazolványával együtt,

 mivel azt telefontokban tartotta. Ezután a férfi a lopott telefonnal együtt leszállt a buszról.

húsklopfoló, verés, ugyeszség
Húsklopfolóval támadt egyik ismerősére egy erőszakos férfi.
Fotó: Ugyeszseg.hu

Ezután egy társával bement egy boltba, ahonnan a kinézett tárgyakat ruháikba vagy a náluk lévő táskákba rejtették. 

Emellett a férfi társa még három boltot próbát meg kirabolni ugyanezzel a módszerrel,

 azonban mindig sikertelen volt a lopás, mert a biztonsági őr észrevette a gyanús férfiakat és megakadályozta, hogy lopjanak.

Az ügyészség a férfit, aki vak ismerősét is kirabolta, kifosztással és 2 lopással, valamint könnyű testi sértéssel vádolja, ezért az ügyészség börtönbüntetést javasol a férfival szemben. A férfi tárását pedig 4 lopással vádolja és közmunkát javasol büntetésként a férfival szemben. 

Baján egy nő próbált kirabolni egy boltot, Esztergomban két fiatal lány több tízezer forint értékben lopott  ékszereket. Szintén Esztergomban egy sorozattolvajt egy bolt biztonsági kamerája buktatott le. Budapesten a fotocellás ajtóba rohant egy tolvaj, ezért lebukott.