Beismerő e-mail a Soros-közeli Korányi Dávidéktól: az ellenzék kampányára kellettek a milliárdok

Korányi Dávid és Karácsony Gergely
Vágólapra másolva!
Miután nyilvánosan tagadta a Korányi Dávid-féle Action for Democracy, hogy pártokat támogatnának, az adományozóknak küldött levelezésben beismerték, hogy az ellenzéket igyekeztek hatalomra juttatni a 2022-as választáson a befolyt pénzekből. Figyelemreméltó, hogy a február 16-án kelt e-mailben tovább kalapoznak, az indoklás szerint Orbán Viktor támadására gyűjtenek.
Vágólapra másolva!

Az ellenzékkel együttműködve a legszorosabb választási eredményt értük el azóta, hogy Orbán Viktor kormányra került 2010-ben – írta az Action for Democracy (A4D) az adományozóiknak küldött körlevélben. Ezzel a szervezet leleplezte magát, hiszen elismerték, hogy a magyarországi baloldalt igyekeztek hatalomra juttatni a 2022-es választáson a mikroadományként feltüntetett milliárdokkal. Minderre Filep Dávid, A kopasz oszt néven elhíresült influenszer hívta fel a figyelmet egy minapi Facebook-bejegyzésben, miután a szervezet működésének tesztelésére küldött 5 dolláros adományának köszönhetően ő is rajta volt az A4D hírlevelén. A levélben jelenleg is folytatják a kalapozást Orbán Viktor miniszterelnök támadására: „az adott összegre klikkelve közvetlenül segítheted az erőfeszítéseinket, hogy visszavágjunk Orbánnak” – írták, megköszönve a donációkat. A korábban befolyt pénzekről egyébként ismert, hogy zömében Soros Györgytől származtak. Az A4D a tavaly ősszel megszavazott szuverenitásvédelmi törvénycsomagot is bírálta az e-mailben, amiért a jogszabály elejét venné, hogy külföldről beavatkozzanak a magyar belügyekbe.

Az önleleplezésük után is hazudtak
Az Action for Democracy a guruló dollárok 2022-ben kipattant botránya óta folyamatosan azt bizonygatta, hogy alulról jövő, „civil” kezdeményezésként egyfajta politikamentes kultúraváltó kampányt folytatnak. Még a február 20-i közleményében is azt állították, hogy pártokat, pártpolitikai kampányokat soha nem támogattak, sem Magyarországon, sem Lengyelországban, sem másutt. Ez annak fényében különösen ironikus, hogy az NGO önleleplező belső levele február 16-i keltezésű.

Az A4D hírlevele már a sokadik bizonyíték arra, hogy a szervezet számos szuverén országban igyekezett neki tetszően alakítani a belpolitikai folyamatokat. Az X-en, a MagaBabe nevű profilon az elmúlt hetekben megosztott videókon az Action for Democracy több vezetője számolt be részletekbe menően ezen akciók körülményeiről. Az egyik, néhány napja nyilvánosságra került felvételen Korányi Dávid egyebek mellett azt is elmondta, hogy Karácsony Gergelyékkel közösen lobbiztak Brüsszelben azért, hogy hazánk ne kapja meg a neki járó európai uniós forrásokat. Érdemes felidézni, hogy ebben az időben Korányi a főpolgármester városdiplomáciai főtanácsadója volt.

A Bajnai Gordon, korábbi baloldali miniszterelnök bizalmi körébe szintén beletartozó Korányi beszélt az az amerikai kormányzattal fenntartott kapcsolataikról is. 


Az amerikai politikához is szoros szálak fűzték az A4D-t

A videók egyikén Kati Marton, az A4D második számú vezetője arról beszélt, hogy Lengyelországban elsőként a varsói amerikai nagykövettel egyeztetett, hogy előkészítse a talajt Donald Tusk és szövetségesei kormányra segítéséhez. Vagyis Marton az amerikai demokrata párti vezetéssel is szorosan együttműködött az akció során.

A szintén az A4D kuratóriumában ülő Wesley Clark tábornok szavaiból pedig úgy tűnt, mintha személyes érdekei is fűződnének a magyarországi kormányváltáshoz. Arra a kérdésre ugyanis, hogy sok olyan amerikai van-e, akik támogatják a magyarországi ellenzéket, Clark azt a választ adja, hogy „Nincsenek olyan sokan, mint szeretném. Senki sem olyan, mint George (Soros)”.
Korányiék is elismerték, hogy zömében Sorostól származtak a milliárdok

Az A4D több prominense azt is elismerte a videókon, hogy elsősorban Soros Györgytől származott a szervezeten keresztül a magyarországi ellenzék korteskedésébe csatornázott, mintegy 3 milliárd forintnyi összeg. Emlékezetes: a tavaly nyáron a titkosítás alól részben feloldott titkosszolgálati jelentés feltárta, hogy az Action for Democracy-n, valamint egy azonos célú, svájci alapítványon keresztül több mint 4 milliárd forint érkezett Magyarországra, s a pénzekkel a hat pártot tömörítő, közös listán induló baloldal választási kampányát segítették. Akkor a pénzek fő forrását még csak sejteni lehetett.