Beteg, kerekesszékes embertől vette el a pénzét egy férfi Kazincbarcikán

Vágólapra másolva!
Egy kazincbarcikai férfi a helyi kórházban észrevette, hogy egy idős, kerekesszékes férfi az automatából pénzt vett fel, majd elindult a lift felé. Ő is beszállt a liftbe, majd elvette az idős férfi pénzét.
Vágólapra másolva!

A hajléktalanként élő férfi bűncselekményekből tartotta fenn magát. Tavaly novemberben, a kazincbarcikai kórház földszintjén látta, hogy egy beteg, 77 éves, kerekesszékes férfi elvesz az automatából 100 ezer forintot, amit eltett a kerekesszék nyitható tárolójába, majd elindult a lift felé. 

A férfi az idős férfival együtt beszállt a liftbe, majd megkérdezte tőle, hogy melyik emeletre megy és megnyomta a négyes gombot. 

Amikor felértek az emeletre, a férfi kinyitotta a kerekesszék tárolóját és kivette belőle az összes pénzt. 

Az idős férfi ezt próbálta megakadályozni, megragadta a férfit a kabátjánál, de a betegsége miatt nem tudta elég erősen tartani, a támadó el tudott menekülni. 

Rendőrség, illusztráció, rendőrautó
Képünk illusztráció 
Fotó: Jose HERNANDEZ Camera 51 / Shutterstock/Copyright (c) 2020 Jose HERNANDEZ Camera 51

A férfi az ellopott pénzt cigire, alkoholra és energiaitalra költötte. Az ügyészség kifosztás miatt emelt vádat a férfi ellen és azt javasolják, hogy a bíróság ítélje fegyházbüntetésre. 

Az Origo korábban megírta, hogy tavaly decemberben egy alvó utastól akarták elvenni az értékeit a villamoson. Egy bicskei férfi pályaudvarokon fosztott ki embereket, Kiskunfélegyházán egy szórakozóhelyen vették el egy alvó ember pénzét.