Börtönben maradnak az óbudai korrupciós botrány gyanúsítottjai

Vágólapra másolva!
Továbbra is letartóztatásban marad a III. kerületi kenőpénzes bűnügy három gyanúsítottja. Az ügyben egyelőre csak az óbudai önkormányzat érintettsége vetődött fel, a botrány szálai azonban elérhetnek több más baloldali kerületig is.
Vágólapra másolva!

Börtönben marad az óbudai korrupciós botrány három gyanúsítottja – tudta meg a Magyar Nemzet. A Fővárosi Törvényszék, mint másodfokú bíróság, helybenhagyta az elsőfokú bíróság korábbi döntését, így a III. kerületi kenőpénzes bűnügy gyanúsítottjai továbbra is letartóztatásban maradnak. Az ügy másik két gyanúsítottja közül az egyik bűnügyi felügyeletben van, a másik szabadlábon védekezik, és ezekben sem lesz változás, a bíróság az ő vonatkozásukban is helybenhagyta a döntést.

Mint azt megírtuk, március elején négy személyt gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség, befolyással üzérkedés, minősített vesztegetés és más bűncselekmények miatt. A gyanúsítások az óbudai önkormányzattal kötött fiktív szerződésekről és kenőpénzekről szólnak. 

A főügyészség pár napja egy ötödik gyanúsítottat is bevont az ügybe, ő szabadlábon védekezik.

Az eddigi információk alapján arra lehet következtetni, hogy a bűnügy szálai a baloldal háttéremberéhez, P. Gáborhoz és társaihoz vezetnek. 

A korábban az Anonymous által közzétett, rejtett kamerával készített felvételen látszik, hogy P. Gábor és társa egy autóban ülve több millió forint — feltételezhetően — kenőpénzzel számolt el. 

A felvételeken jól látható, ahogyan az összegeket papírzacskóba tették. Az álarcos alak szerint a III. kerületi önkormányzat megbízásaiból visszaosztott pénzről volt szó. 

Az ügyben egyelőre csak az óbudai önkormányzat érintettsége vetődött fel, a botrány szálai azonban elérhetnek több más baloldali kerületig is.