Egyre aljasabb a dollárbaloldal

Vágólapra másolva!
Egymás után születnek bírósági ítéletek a baloldal politikusai ellen. Nemrégiben a momentumos Fekete-Győr Andrást és társát, Szarvas Koppány Bendegúzt ítélték el, majd a napokban a DK-s Varju Lászlót is. Hivatalos személy elleni erőszak, testi sértés, garázdaság – ezek szerepelnek a bűnlajstromukon, és ennek ellenére sem hajlandóak lemondani mandátumukról. Persze Gyurcsány Ferenc óta tudható, hogy ez nem szokás a baloldalon.
Vágólapra másolva!

Bűnösnek találta a bíróság a DK-s Varju Lászlót, akinek neve az emlékezetes, 2018-as MTVA-s ellenzéki performanszsorozat idején került be különösen gyakran a hírekbe. Az azóta eltelt időszakban Varju időről időre tiltakozott, előbb a rabosítás, majd a vélt igazságtalanság miatt – pedig 

több jogtalanságot is elkövetett, ráadásul 8 napon túl gyógyuló sérülést okozott egy biztonsági őrnek.

Varju László az MTVA székházában tartózkodva védett területre, a televízió stúdiójába akart behatolni, ehhez pedig nem volt joga, így a biztonsági őrök a feladatukat teljesítették akkor, amikor a képviselőt ebben megakadályozták. Varju László ezt követően alkalmazott erőszakot, aminek következtében a biztonsági őr nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett – derült ki a napokban, az ítélet indoklásában. Emellett 

a választás rendje elleni bűncselekményben is bűnösnek találták. 

Ám Varju ahelyett, hogy bárkitől is bocsánatot kért volna, vagy lemondott volna az ítélet(ek) tükrében, a tárgyaláson párttársai közreműködésével további színjátékokat provokált. Az ugyancsak DK-s Rónai Sándor például azt kérdezte az esemény előtt az őt Gyurcsány bíróságra gyakorolt nyomásáról kérdező M1-es riportertől, Császár Attilától, hogy szokott-e „gyerekek nadrágjában turkálni”. A riporter követelte a képviselőtől, hogy vonja vissza a kérdésbe burkolt vádaskodását, de Gyurcsány embere erre azt felelte: „nem tudom visszavonni”. 

 

Varjuék, mint a rossz ripacsok

2018 decemberében egy maréknyi baloldali politikus – köztük Varju László – egy meglehetősen agresszív csoport biztatása közepette bevonult az MTVA székházába. A közszolgálati televízió épületében megrendezett provokatív akciókkal próbálták megzavarni a műsorkészítést. 

A bohózatba illő jeleneteket bemutató ellenzéki képviselők 

provokálták a biztonsági őröket, mindenképpen bántalmazást próbáltak kicsikarni – eredménytelenül.

Pedig mindent bevetettek: volt földön fetrengés, kúszás-mászás, műesések. Varjuék folyamatosan akadályozták a televíziós munkavégzést.

Nem egy esetben le is lepleződtek. Éppen sajtótájékoztatóra készültek, amikor egy telefon felvette, ahogyan azon ötletelnek, hogyan lehetne még nagyobb cirkuszt csinálni a köztelevízió épületében. Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó – aki azóta csúfosan megbukott és kénytelen volt visszaadni a mandátumát – konkrétan a következőket mondta:

K...rva erős kép lenne, ha lefeküdnénk a lépcső elé tarkóra tett kézzel.

Le is feküdtek a földre, majd Bangóné még el is sírta magát, majd felhívták Varju Lászlót, akit szerintük elraboltak a biztonságiak. 

Csakhogy nem teljesen ez történt. Varju dulakodott az őrökkel, akik végül leteperték. 

A Gyurcsány-párti képviselő nem tudta a helyszínen eldönteni, hogy azt játssza el, hogy infarktust kapott, vagy azt, hogy a lába tört el

– mindenesetre mentőt hívtak hozzá, és szerencsére nem történt baja, másnap már vígan nyilatkozott az ATV-ben. 

Vadai Ágnes, aki szintén tagja volt az MTVA-t „megszálló” brigádnak, megpróbált sírva fakadni, mondván, valaki elvette a sapkáját. Társának, Hadházy Ákosnak segíteni próbáltak az őrök, de ő inkább hanyatt vetette magát és vergődött a földön. Emlékezetes azonban az a jelenet is, amikor Kunhalmi Ágnes egy bezárt ajtónak rohant, „lepattanva” arról, és azt a látszatot keltve, hogy rácsukták az ajtót. Hát nem így történt...

 

Fidesz: Varju egy erőszakos csaló

Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik István videonyilatkozatában, emlékeztetve arra, hogy a bíróság döntést hozott "Gyurcsány Ferenc politikusának" az ügyében. Közölte: 

a bíróság kimondta, hogy Varju László testi sértést és garázdaságot követett el. 

Úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc 2006-ban az őszödi beszédben bevallotta, hogy csalással nyerte meg az országgyűlési választást, majd hogy a hatalmat megtarthassa, erőszakot alkalmazott békés tüntetőkkel szemben október 23-án. Most, 18 évvel később a bíróság mondta ki, hogy Varju László csalással nyert az 2018-as országgyűlési választáson, és erőszakot alkalmazott. „Persze azért, hogy a főnöke visszaszerezhesse a hatalmat" - jelentette ki Hollik István.

Véleménye szerint 18 év alatt a baloldalon nem változott semmi, „a hatalom megszerzéséért vagy megtartásáért továbbra is bármire képesek, hazugságra, erőszakra, vagy ha kell, csalásra is". Ezt viszont a Fidesz nem hajlandó elfogadni, ezért 

azt követelik, hogy Varju László távozzon a közéletből

- jelezte a kormánypárti politikus, azt szorgalmazva, Varju Lászlóhoz csatlakozzon a momentumos Fekete-Győr András is, akit szintén elítélt a bíróság nemrég.

varjulászló, Varju László
Varju László, a DK politikusa a bírósági tárgyaláson. Fotó: Facebook

 

Börtönbüntetésre ítélték Fekete-Győr Andrást

Az ügyészség a 2018. decemberi demonstráción a rendőrök felé eldobott füstgránát, valamint az azt követő lökdösődés miatt emelt vádat Szarvas Koppány Bendegúz és Fekete-Győr András ellen. Szarvas Koppány Bendegúz dulakodott is a rendőrökkel. Az eljárás során a két politikus nem tagadta, hogy dobáltak a tüntetésen, de azt már vitatták, hogy füstgránátokat hajítottak volna a rendőrök felé, és hogy akadályozták volna a munkájukat.

A Fővárosi Törvényszék másodfokú ítéletében, megváltoztatva az elsőfokú bíróság határozatát, 

hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt bűnösnek találta mind a két vádlottat. 

Fekete-Győr Andrást egy év börtönbüntetésre ítélték, két év próbaidőre felfüggesztve. Szarvas Koppány Bendegúz esetében a jogi minősítést változtatta meg a törvényszék az elsőfokú végzéssel szemben, így maradt a felfüggesztett szabadságvesztés.