Elképzelhetetlen állatkínzás - szöget vert unokája kutyájának fejébe egy szilvásváradi férfi

Vágólapra másolva!
Ácsok által használt szöget vert unokája kutyájának fejébe egy idős férfi Szilvásváradon, csak azért, mert az megszökött. Ezután élve elásta az állatot egy erdőben úgy, hogy csak a feje látszott ki a földből. Még aznap rátalált egy járókelő, ám addigra a kutya elpusztult. A férfit felfüggesztett börtönre ítélték, emellett eltilthatják az állattartástól is.
Vágólapra másolva!

A 76 éves férfi tavaly április 12-én észrevette, hogy unokája husky kutyája megint elszökött, ami már korábban is előfordult. Amikor megtalálta, és hazavitte, 

a férfi dühében úgy döntött, elpusztítja a kutyát. Ezért fogott egy húsz centis 200-as szöget, és azt az udvaron beleverte a kutya homlokába, amellyel beszakította a koponyacsontját.

A kutya ekkor még élt, és nyüszített, a férfit azonban mindez nem hatotta meg. 

Egy talicskába tette, és kitolta a közeli erdőbe, majd nyakig a földbe temette.

Egy arra járó gombaszedő figyelt fel a kutya kilógó fejére, és szólt a helyieknek, akik értesítették a rendőröket és az állatorvost. Azonban hiába, a kutyát ekkor már nem lehetett megmenteni.

A napokban a bíróság ügyészi javaslatra két évre felfüggesztett börtönre ítélte a férfit, emellett kötelezte a közel 100 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére is. A döntést az ügyészség tudomásul vette.

A főügyészség a végzés ismeretében vizsgálja a vádlott állattartástól történő eltiltása iránti külön, polgári jogi kereset benyújtásának lehetőségét.

Szintén szökés miatt vert halálra egy kölyökkutyát egy pécsi férfi, egy komlói fiatal pedig hetekig éheztette, majd egy deszkával verte agyon kutyáját. Egy hartai férfi baltával akarta kivégezni kutyáját, egy balotaszállási nő pedig a kocsija után kötötte, majd kilométereken keresztül a földön vonszolta szökött kutyáját, végül az állat elpusztult.

Forrás: Ügyészség