Embertelen körülmények között halt meg egy beteg asszony Veszprémben

Fotó: TV2/Tények
Vágólapra másolva!
A fiai nem törődtek vele, a nő nem tudta ellátni saját magát. Az asszony fiai ellen a haláleset miatt a rendőrség emberölés miatt emelt vádat.
Vágólapra másolva!

Hagyta meghalni édesanyját egy testvérpár Veszprémben, a 68 éves asszony mentális és fizikai állapota is erősen leromlott a borzasztó körülmények között ahol élnie kellett - írja a Bors.

A 40 és 41 éves fiait nem érdekelte az anyjuk sorsa, nem tettek semmit akkor sem amikor a mennyezetről és a falakból is folyt a víz.

Az idős nő már csak az ágyban tudott feküdni, annyira legyengült, hogy kórházba szállították, ahol megállapították, hogy a nő kihűlt.

Az orvos a telefonban a fiatalabb testvérnek javasolta az asszony krónikus, belgyógyászati osztályon történő elhelyezését, amelyet azonban a férfi visszautasított, és így pár nap múlva a sértettet hazaszállították az otthonába

- mondta el a Vármegyei Főügyészség szóvivője, Gulyás Ildikó.

Ezután a két férfi továbbra sem gondozta, a nő már nem tudott önállóan enni, inni és a mosdóba kimenni.

Az egyik fivér később újra kihívta a mentőt.

A mentősök a sértettet egy beszakadt ágyon, a fűtetlen lakásban eszméletlen állapotban találták, és kihűlve, sokkos állapotban szállították a kórházba, ahol a szakszerű ellátás ellenére, másnap reggel meghalt

- ismertette a tragikus eset részleteit a szóvivő.

Az ügyészség a két éve történt emberölés miatt most vádat emelt a két testvérrel szemben: ebben börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra tett indítványt azzal, hogy a vádlottak feltételes szabadságra nem bocsáthatók - mondták el a Tényekben.