Így adta fel magát Debrecenben Európa egyik legkeresettebb bűnözője - videó

Elfogták Magyarország egyik legkeresettebb bűnözőjét.
Vágólapra másolva!
Feladta magát az Europol körözési toplistáján szereplő kábítószer-kereskedő bűnszervezet egyik tagja. Cs. András, aki 2022-ben került be Európa 54 legkeresettebb bűnözője közé, miután a rendőrség felszámolta a több száz milliós drogtanyáját, ahol elképesztő mennyiség kábítószert foglaltak le. A szökésben lévő hét bandatag közül kettőt rövid időn belül elfogtak, a többi tag ellen európai és nemzetközi elfogató parancs van érvényben. Cs. András a napokban döntött úgy, hogy feladja magát a rendőrségen. Egyszerűen fogta magát és besétált oda, ahol azonnal letartóztatták. A hét bandatagból hatot már elfogtak, azonban az egyik tagjuk még mindig szökésben van, aki a magyar és európai körözések toplistáján is szerepel.
Vágólapra másolva!

2020-ban és 2021-ben Kecskemét külterületén és Kecelen alakított ki egy számítógép által vezérelt droglabort egy hét tagú banda, ahol több ezer cannabist termesztettek és dolgoztak fel. V. Sándor István és társai közel 300 milliós beruházást 2021. május 21-én számolták fel. A hatalmas csarnokok átkutatásakor 

összesen 165 kilogramm marihuánát és kokaint, valamint több mint 380 millió forintot foglaltak le a nyomozók a bűnszervezet tagjaitól. 

A nyomozóknak a droglabor felszámolása után mind a hét banda tagok sikerül azonosítaniuk, akik közül kettőt rövid időn belül Magyarországon fogtak el. A többi szökésben lévő öt taggal szemben pedig nemzetközi és európai elfogató parancsot adtak ki, kábítószer-kereskedem miatt. 

Ezután a bűnbanda tagjai 2022 októberében bekerültek az Europol  Game Over (Ledöntheted őket) médiakampányába, majd 2023 novemberétől egy akkor induló Could you be our next hero? (Legyen Ön a következő hősünk!) nevezetű kampányban is közzétették a körözési adataikat az Europol honlapján.

A banda öt szőkésben lévő tagjai közül hármat, Budapesten, egyet a spanyolországi Alicante Calp városában fogták el. 

Cs. Andrást, aki ellen szintén európai és nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben, 

szerdán délelőtt fogták el a debreceni nyomozók, amikor ugyanis önként feladta magát.

 A 35 éves férfit a nyomozók őrizetbe vették, majd még aznap délután letartóztatták. A férfi 2022 augusztusa óta szerepelt Európa legkeresettebb bűnözőinek listáján.

A banda ötödik tagja továbbra is szökésben van. Bagaméri Tamás szerepel Magyarország körözési toplistáján, valamint Europol körözési toplistáján is, ahol 2023. július 25-e óta átvette V. Sándor István helyét.

A rendőrség kéri, hogy akinek információja van Bagaméri Tamásról, tegyen bejelentést a 112-es segélyhívón.