Kocsijából szórta ki a drogot a menekülő drogdíler – videó

Vágólapra másolva!
A rendőrök felszámoltak egy bandát, aminek a tagjai több nagyvárosban, köztük Gyulán, Orosházán, Budapesten és Szegeden is árultak drogot. Az egyik díler menekülés közben az autójából szórta ki a kábítószert.
Vágólapra másolva!

A rendőrség februárban felszámolt egy kábítószer-terjesztő hálózatot Békés vármegyében. Már hónapokkal korábban elkezdték a nyomozást, mert felfigyeltek egy békéscsabai férfira, aki több embernek is adott el drogot. Néha az élettársa is segített neki kiszolgálni a vevőket, vagy átvenni az utánpótlást. A rendőrök elkezdték vizsgálni, hogy honnan szerzik be a drogot. 

Kiderült, hogy unokatestvérpárral állnak kapcsolatban, a két férfi szintén családi vállalkozásban foglalkozott drogokkal, az adagolásban, csomagolásban az élettársaik is segítettek nekik. 

Az egyik pár szegedi lakásában, és egy szintén Szegeden bérelt garázsban tartották a kábítószert, a másik férfi és a vele élő nő Békéscsabán laktak. A rendőrök február 3-án elfogták a Szegeden és Békéscsabán élő három párost. Közülük öten őrizetbe kerültek. 

A rendőrök ezek után tovább nyomoztak az ügyben. Kiderült, hogy az unokatestvér páros forrása egy békéscsabai férfi volt, aki egy ismerőse, egy szintén békéscsabai férfi segítségével árulta a drogot. Volt egy harmadik társuk is, aki az egyik esetben egy kiló amfetamint porciózott ki egy garázsban. Őket a rendőrök február 29-én fogták el. Az egyikük menekülés közben az autójából szórta ki a kábítószert. 

A banda tagjai több városban, köztük Budapesten, Szegeden, Békéscsabán és Gyulán is árultak kábítószert. A még folyamatban lévő ügyben eddig 13 vevőt hallgattak ki a rendőrök

Az Origo megírta, hogy korábban éppen házkutatást tartottak a rendőrök egy dílernél Budapesten, amikor megjöttek hozzá a vevők, a NAV pedig több milliárd forintnyi drogot foglalt le. Tavaly több dílert is elfogtak a rendőrök Miskolcon