Megdöbbentő fejlemények az eltűnt győri villanyszerelők ügyében

Egy korábbi rendőrségi helyszínelés alatt készült felvétel
Fotó: police.hu
Vágólapra másolva!
Három munkatársát akarta a házába csalni É. Imre, a gyilkosságok gyanúsítottja.
Vágólapra másolva!

Megdöbbentő részletek derültek ki az eltűnt győri villanyszerelők ügyében. Mácsik Zoltánnak 2018. március 31-én veszett nyoma, miután É. Imre találkozóra hívta egy abdai benzinkútra, hogy törlessze neki a tartozását. A rendőrség a férfit eltűntként kezdte el keresni, ám a látókörükbe került egy másik eltűnt villanyszerelő is, akit szintén É. Imre látott utoljára. Ő Orlik Vilmos.

A vállalkozót néhány héttel később letartóztatták, de 16 hónap után hazaengedték, házi őrizetbe. A férfi otthonából három dolgozóját kezdte zaklatni telefonon. Kiderült: közvetve mindegyik személy összefüggésbe hozható a gyilkosságokkal. É. Imre ennek a három alkalmazottjának is tartozott. 

Egyiküknél parkoltatta a vállalkozó Orlik Vilmos autóját. Noha a férfinek ismerősnek tűnt a kocsi, nem gondolta, hogy az az eltűnt Orlik Vilmosé.  É. Imre kérte, hogy menjen el a házához, de a férfi félt a vállalkozótól, ezért nem ment el.

Még két alkalmazott került képbe a bűncselekmények kapcsán: egyikük egy bizonyíték eltüntetésében segített É. Imrének, a másikuktól pedig előkerült a vállalkozó gázriasztó fegyvere. Hogy kik ők, és pontosan milyen szerepük lehetett az ügyben, a Bors ír részletesen.