Miért állíthatjuk nyugodtan, hogy Magyar Péter az új Márki-Zay Péter?

Vágólapra másolva!
Magyar Péter a legjobb esetben is milliméterekre van attól, hogy ténykedése Márki-Zay Péterhez hasonlóan ne minősüljön nemzetbiztonsági kockázatnak – mondta az Origónak ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász. A Századvég tanácsadója azt is mondta: Márki-Zay Péter politikáját az előválasztáson aratott győzelme óta még hangsúlyosabban Soros György és a globalista erők érdekeinek kiszolgálása határozták meg. Ez a tendencia egyértelműen kibontakozóban van Magyar Péter retorikájában is.
Vágólapra másolva!

Mondhatjuk, hogy Magyar Péter az új Márki-Zay Péter? Ha igen, miért?

A szignifikánsabb párhuzamok kapcsán első helyen említendőek az állami és közintézmények – a törvényhozó, a végrehajtó hatalom, az igazságszolgáltatás valamint például a közmédia – elleni markáns támadások. Azt már korábban is bizonyította Márki-Zay Péter, hogy általában nem tiszteli az intézményeket, különösen az államiakat, így például a Szegedi Ítélőtábla korábban több ügyben, így a helyi kórház jó hírnevét sértő kijelentései miatt is elmarasztalta a városvezetőt. Később az igazságszolgáltatást bírálta egyrészt azzal, hogy “elbukni látszik a független igazságszolgáltatás” Magyarországon, illetve „ebben a bírósági rendszerben nagyjából attól függ, ki milyen ítéletet kap, hogy melyik bíróságon tárgyalják az ügyét”, illetve listázni akarja a neki/az ellenzéknek nem tetsző ítéleteket hozó bírókat, és egy „vérbíró.hu” honlapon hozná nyilvánosságra, állítaná szégyenpadra ezeket a bírókat. Magyar Péter többek között az ún. 12 pontjában, számos állami intézményt támadott az azokat vezetők statáriális leváltásának kilátásba helyezése által, támadta és kritizálta az ügyészséget, a bíróságokat, továbbá a közmédiát is. Ami az erőszakosságot illeti, Márki-Zay Péter 2018-ban kijelentette: „Nem akarom mondani, hogy a kandelábereket mire lehet még használni a plakátok ragasztásán kívül…” Vagy éppen a hódmezővásárhelyi polgármesterhez köthető „gyakorlatilag jó, ha a fideszes időseket tizedeli a pandémia” megjegyzés is. 

A gyermekei verésére vonatkozó megjegyzéseit még a baloldali sajtó is úgy minősítette, hogy “elég nagy baj, hogy Márki-Zay veri a gyerekeit, de még nagyobb, hogy büszkélkedik vele”. Varga Judit volt házastársáról, Magyar Péterről szóló interjújában Hajdú Péternek azt mondta, hogy 

állandóan attól kellett tartani, hogy (Magyar) Péternek milyen hangulata van. Attól féltem, hogy nem fogja abbahagyni az abúzust. És a Péter kijött a szobából, odament a konyhába, kivett egy kést, és elkezdett járkálni egy késsel a kezében a házban

– fogalmazott. Végül az Európai Ügyészséghez csatlakozás is közös pont a két politikusnál, különösen az érvelésük azonos, a baloldali gazdasági szereplőket, vörösbárókat egyikük sem említi kifejezetten, ugyanakkor a nemzeti oldalt elszámoltatnák. Érdekes kérdés ugyanakkor, hogy 

a több mint féltucat állami cég különböző vezető tisztségeit a közelmúltig betöltő Magyar saját magát is elszámoltatná-e?

vargajudit, magyarpéter
Senki sem tudta, miket kellett átélnie Varga Juditnak
Fotó: Facebook

Láthatóan a baloldal és a dollármédia imádja Magyar Pétert. Mi áll ennek hátterében?

Sokan észlelhették azt a jelenséget, hogy Magyar Péter legvehemensebb támogatói könnyen összekapcsolhatóak Soros György személyével. A három legnagyobb interjút a Partizán, a Telex és a 444 készítette Magyarral. A Partizánnál annyira kilóg a lóláb, hogy Gulyás Márton kénytelen volt elismerni a támogatóiról, hogy “ott van a sornak a végén Soros György is, ezt kár eltagadni”. A Telexet korábban támogatta a Riporterek Határok Nélkül nevű szervezet, amelyről el kell mondani, hogy ők teszik közzé a „Sajtószabadság-indexet", ahol Magyarország rendre leszerepel, pedig nálunk nem gyilkolnak újságírókat. Fontos dolog azonban, hogy egy, a Soros György alapítványa, az Open Society Foundation által finanszírozott szervezetről van szó. 

A 444 nevű, a köznyelvben Soros-blognak is nevezett portál 2013-ban kezdte meg működését Uj Péter, bukott indexes főszerkesztővel, és az online lap indulása után alig egy évvel a 444-et kiadó Magyar Jeti Zrt.-be bevásárolta magát a Digital News Ventures nevű amerikai befektetési alapba, amely egy Soros György finanszírozta másik alap, a MDIF (Media Development Investment Fund) része. De ugyanezt a Soros-kötődést láthatjuk a Magyar ügyéről részletesebben beszámoló külföldi (több esetben magyarok által irt) sajtótermékeknél is. 

Magyar Péter a legjobb esetben is milliméterekre van attól, hogy ténykedése Márki-Zay Péterhez hasonlóan ne minősüljön nemzetbiztonsági kockázatnak. 

Ezt egyébként a Nemzetbiztonsági Bizottság jobbikos elnöke mondta annak kapcsán, hogy a városvezető kampányát külföldről támogatták. A szuverenitásvédelmi törvény preambuluma nem véletlenül rögzíti, hogy sérül Magyarország szuverenitása – egyúttal kiemelt nemzetbiztonsági kockázatot hordoz –, ha a politikai hatalom olyan személyek, szervezetek kezébe kerül, akik és amelyek függőségi viszonyban állnak bármely külföldi hatalommal, szervezettel vagy esetleg magánszeméllyel.

Közös vonás Márki-Zay Péterrel, hogy őt is szerették, felkarolták a baloldaliak. Mi várhat Magyar Péterre, és miért cselekszik most így a baloldal?

Egyes mérések szerint Márki-Zay politikai színre lépése idején jóval jobb számokat produkált, mint Magyar Péter, amikor az “ellenzéki előválasztáson” 20 százaléknyian rá voksoltak, és akkor terjedt el, hogy önállóan országosan is kapna ennyit, összbaloldali támogatás nélkül. Aztán együtt szereztek 34,44%-ot a kormánypártok lehengerlő 54,3%-os sikeréhez képest. Emellett a Századvég Alapítvány akkori elemzése szerint 

Márki-Zay Péter politikáját az előválasztáson aratott győzelme óta még hangsúlyosabban Soros György és a globalista erők érdekeinek kiszolgálása határozták meg. Ez a tendencia kibontakozóban van Magyar Péter retorikájában is.

Várhatóan utóbbi Márki-Zaynál szofisztikáltabban fogja találni a politikai terveit az EU-val és a NATO-val kapcsolatban. Például Magyar “szuverenitást védő, konstruktív párbeszédet” szorgalmaz, miközben ahhoz az Európai Ügyészséghez való csatlakozást követeli, amely mértékadó elemzők szerint is minimum veszélyeztetné a szuverenitásunk egy markáns szeletét a büntető igazságszolgáltatás tekintetében. 

Mégis, látva az ellenzék szerencsétlenkedését, akár még veszélyt is jelenthetne a gyengélkedő baloldali pártokra a sajátjait gyalázatos módon eláruló politikus. Csakhogy ő maga a baloldal része már.

Vélhetőleg egyre több kutatás fogja bizonyítani, hogy Magyar Péter kizárólag tőlük von el szavazókat. Magyar Péter a baloldal kedvence, ezért természetesen támogatni fogják.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK