Műhelyében árulta a drogot egy autószerelő Tiszaalpáron

drog, marihuána, termesztés, drog kereskedő
Négy kiló marihuánát adott el szerelőtársának a tiszaalpári férfi
Vágólapra másolva!
Egy kiskunfélegyházi férfi a műhelyében ismerkedett meg egy tiszaalpári férfival, akitől először csak vette a drogot, majd a férfi, mikor rájött, hogy mennyit lehet keresni a kábítószer kereskedelemmel, azután saját maga kezdte el termeszteni. A férfi a drogok mellett elképesztő mennyiségű potencianövelőt is árult.
Vágólapra másolva!

2021-ben ismerkedett meg műhelyében egy kiskunfélegyházi férfi a bűntársával, egy tiszaalpári férfival, aki nagy mennyiségű marihuánát ajánlott fel az autószerelőnek, hogy tovább adja más vevőknek. A szerelő 

 2021 októberében 6 millió forint, majd 2022 tavaszán 50 millió forint értékben vett a tiszaalpári férfitól drogot, amivel közel 2,5 millió forintot keresett. 

Miután ennyi pénzt keresett a kábítószer kereskedelemmel, úgy döntött saját maga fogja termeszteni. Ehhez hővédő fóliasátrat, led lámpákat, elszívó ventilátorokat és az öntöző rendszer kiépítéséhez szükséges csöveket és csepegtetőket vásárolt, valamint időzítőkapcsolókat szerzett be, hogy automatizálja a rendszert. Ezután a tiszaalpári garázsa tetőterében kendert kezdett termeszteni.

 Néhány hónap múlva a saját termesztésű marihuánából 4 kilogrammot eladott a kiskunfélegyházi szerelő tárásának.

drog, marihuána, termesztés, drog kereskedő
Négy kiló marihuánát adott el szerelőtársának a tiszaalpári férfi
Fotó:  Magyarország Ügyészsége 

 A kiskunfélegyházi férfi azonban nem csak marihuánát vett, hanem másoktól beszerzett kokaint, extasyt, amfetamint és dizájner drogokat is. Ezekkel a műhelyében adta el a vásárlóinak. 

A nyomozók a kiskunfélegyházi elfogásakor a mennyiség alsó határának 12-szeresét meghaladó hatóanyagú kábítószert és dizájner drogot foglaltak le.

 A nyomozás során kiderült, hogy a férfi 196 napra elegendő illegális potencianövelőt is tartott a műhelyében.

 Ezeknek a potencianövelőknek az európai és a magyar gyógyszerügyi hatóság sem engedélyezte az eladását, mivel nem ismert a gyártási folyamata.

Az ügyészség mindkét férfit jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelemmel vádolja, emellett a tiszaalpári férfinak új pszichoaktív anyaggal való visszaélésért és gyógyszer hamisítás miatt is felelnie kell. 

A két férfivel szemben vagyonelkobzást és fegyházbüntetést javasol az ügyészség.