Nehéz helyzetben élő fiatal lányokat dolgoztatott prostituáltként külföldön egy magyar-belga bűnbanda

Vágólapra másolva!
A magyar készenléti rendőrök a belga rendőrökkel közösen számoltak fel egy magyar és belga bűnözőkből álló szervezetet, akik 2018-tól kezdve kiszolgáltatott helyzetben lévő fiatal nőket toboroztak prostitúciós munkára, melyet Belgiumban végeztettek velük. A lányoktól az összes pénzt elvették, és rendszeresen bántalmazták őket.
Vágólapra másolva!

A készenléti rendőrök 2022 decemberében indítottak nyomozást egy belga-magyar bűnözői csoporttal szemben, amely 

2018-tól nehéz helyzetben élő, fiatal magyar lányokat szervezett be belgiumi prostitúciós munkára. Az áldozatok között kiskorúak is voltak.

A lányok toborzását egy budapesti nő végezte. Sok esetben nem árulta el nekik, hogy prostituáltként kell majd dolgozniuk, ehelyett jól fizető, vendéglátóipari állásokkal - felszolgáló, takarítónő, ügyintéző - kecsegtette őket. A munka iránt érdeklődő fiatalokat ezután összekötötte egy Frédéric V. nevű belga férfival, aki éttermeket és éjszakai bárokat üzemeltetett egy Oostende nevű belgiumi városban.

A 34 éves nő ezután segített kijutni a jelentkezőknek Belgiumba. Volt, hogy ő maga vitte ki őket kocsival, máskor pedig elkísérte őket a repülőn. A nő emellett közreműködött az áldozatok Belgiumban regisztrált, online szexhirdetéseinek kezelésében is.

Belgiumban Frédéric V. kezdetben 

luxuskörülmények között fogadta és szerelembe ejtette a nőket, azonban mindezt csak azért, hogy elnyerje a bizalmukat. Néhány hét múlva könyörtelenül munkára fogta őket

az általa üzemeltetett oostendei bárokban. A férfi a lányoktól szinte az összes pénzt elvette, csak annyit hagyott nekik, amiből épp hogy meg tudtak élni. A lányok tevékenységét emellett rendszeresen figyelemmel kísérte személyesen vagy videókamerán keresztül, és többször meg is verte őket, ha nem volt elégedett a munkájukkal.

Frédéric V. társa volt Cris V., aki közreműködött a pénz tisztára mosásában és a szexuális hirdetések kezelésében.

A készenléti rendőrök már egészen a kezdetektől fogva szorosan együttműködtek  az oostendei rendőrökkel. Az ügyben tavaly májusban az Eurojust közreműködésével közös nyomozócsoportot hoztak létre. Ennek eredményeként 

a belga és a magyar rendőrök közösen derítették fel a teljes elkövetői kört, illetve több mint húsz áldozatot is azonosítottak.

Az azonos időben, összehangolt módon végzett akcióra 

február 20-án került sor Belgiumban és Magyarországon, melynek során budapesti albérletükben fogták el Cris V.-t és L. Esztert,

 akiket a velük szemben kiadott európai elfogatóparancsok alapján őrizetbe is vettek.

A készenléti rendőrök ezután három budapesti lakásban is tartottak kutatást, melyek során 

a 34 éves nőtől pénzt, drága autót és értékes karórákat foglaltak le, emellett kibernyomozók lementették mindkettőjük telefonjainak adatait.

A kutatásokon és a kihallgatásokon az oostendei rendőrök is segítették a nyomozás menetét.

A kutatásokkal egy időben a rendőrök előkerítették és kihallgatták a budapesti és vidéki áldozatokat is.

L. Eszter és Cris V. jelenleg letartóztatásban várják átadásukat. A büntetőeljárást a belga rendőrök fogják lefolytatni velük és a Belgiumban elfogott további hat társukkal szemben is. A belgiumi akció során 

elfogták a csoport vezetőjét, Frédéric V.-t, akitől 15 luxusautót, közel 35 ezer eurót és majdnem 10 ezer eurós értékű aranyat, ezüstöt és luxuscikkeket foglaltak le.

A nyomozás folytatódik.

Az ügyben az Europol és az Eurojust is adott ki sajtóközleményt.

2020-ban egy somogyi testvérpárt fogtak el, akik Németországba vittek ki hasonlóan nehéz helyzetű fiatal lányokat, majd prostituáltként dolgoztatták őket. A lányok kizsákmányolása által hónapokon belül milliókra tettek szert. 

Forrás: Police.hu