Nőnek öltözve fosztott ki időseket egy férfi Budapesten

paróka, rablás, idősek, tolvaj, nőnek öltözve
A rabló páros férfi tagja szőke parókában csábította el az idős embereket, mielőtt kirabolta őket.
Vágólapra másolva!
Közel két hónapon keresztül fosztott ki időseket egy nő és egy férfi Budapesten. A pár férfi tagja, azért, hogy barátságosabbnak tűnjön, nőnek öltözve szólította le a gyanútlan nyugdíjasokat, akiket később haza kísértek, majd több millió forint értékben loptak el tőluk ékszereket és pénzt is.
Vágólapra másolva!

Tavaly január és március között egy rablópáros tartotta rettegésben a II. kerületi időseket. A nő és a férfi a kiszemelt nyugdíjasokat az utcán szólította le, ismerősi viszonyt színlelve. 

A férfi nőnek öltözve próbált barátságosabbnak tűnni, ehhez női ruhát és parókát vett fel.

 A gyanútlan nyugdíjasok szóba álltak a rabló párossal, akik beszélgetés közben haza kísérték az időseket.

rabló, ékszer, ügyészség, lopás, idősek, Budapest
2,5 millió forint értékben loptak el idősektől készpénzt, órákat és ékszereket a nőnek öltözött rablók.
Fotó: Ugyeszeg.hu

A nyugdíjasok lakásában a rabló páros egyik tagja elterelte az idősek figyelmét, miközben társa átkutatta az ott lakók pénztárcáját és táskáját, amikből pénzt vett el. Azonban volt olyan is, amikor szinte az egész lakást átkutatták, és arany ékszereket és órákat loptak el.

A tolvajok öt idős embert raboltak ki ezekkel a módszerekkel, akiktől összesen 2,5 millió forint értékben lopták el értékeiket.

Az ügyészség a tolvajokat lopással vádolja, emellett a férfit visszaesőként kezeli és a párossal szemben börtönbüntetést javasol.