Szakértő: A francia elnöknek elgurult a gyógyszere

MACRON, Emmanuel felszólal konferencia Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZEMÉLY
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, a francia elnöknek teljesen elgurult a gyógyszere - mondta el legújabb Reels-videójában a Századvég Energia- és Klímapolitika Üzletág vezetője.
Vágólapra másolva!

Hortay Olivér szerint Emmanuel Macron nyilvánosan arra utalt, hogy a Nyugat szárazföldi csapatokat küldhetne Ukrajnába. A szakértő leszögezi, hogy ha ez megtörténne:

az világháborút hozna.

A szakértő meglátása szerint nagy szerencse, hogy mások észnél vannak, és a nyilatkozattól a többi francia párt mellett a nagy NATO-tagok is szinte azonnal elhatárolódtak. Hortay elmondta:

a francia elnök által korábban megfogalmazott igény, ami az EU stratégiai autonómiájának megerősítését sürgeti, jogos. Ehhez azonban felelős vezetőkre is szükség lenne. Meg katonákra, akiket nem küldünk Ukrajnába. 

Orbán Viktor: Mi nem küldünk fegyvert Ukrajnába, se katonával, se katona nélkül

Arról korábban beszámoltunk, hogy Orbán Viktor a közösségi oldalára feltöltött videóban reagált Emmanuel Macron francia elnök azon kijelentésére, miszerint ő nyugati csapatokat küldene Ukrajnába. A kijelentéstől már rengeteg európai politikus elhatárolódott, mivel az sérti Európa biztonságát.

A magyar miniszterelnök világosan leszögezte videójában: 

mi nem küldünk fegyvert Ukrajnába, se katonával, se katona nélkül

- írja a Magyar Nemzet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK