Dráma Sopron felett: villám csapott egy utasszállítóba

Vágólapra másolva!
Nem sokkal a felszállás után villámcsapás érte az Austrian Airlines (AUA) osztrák légitársaság Bécsből Brüsszelbe tartó Boeing 737-es utasszállító gépét kedd délelőtt. Hétfő kora este az AUA nápolyi járata került viharba, és csapott bele villám Sopron légterében.
Vágólapra másolva!

Az Austrian Airlines hétfő kora esti, Nápolyba tartó járata nem sokkal a bécsi felszállást követően viharba került, és villámcsapás érte Sopron légterében - írja a hirado.hu.

Az AUA kedden kiadott közleményében megerősítette: a repülőgép biztonságban visszatért Bécsbe, műszaki ellenőrzése jelenleg is folyik.

A viharok nem jelentenek különösebb veszélyt a repülőgépekre. Bár a heves zivatarok idején előfordulhat turbulencia, igen ritkán fordul elő, hogy egy repülőgép közvetlenül egy zivatarzónán repüljön át, a pilóták ugyanis ezeket általában elkerülik.

 

Az Austrian Airlines osztrák légitársaság egy másik utasszállító repülőgépébe is belecsapott a villám. A keddi, Brüsszelbe tartó járat utasai között volt Othmar Karas, az Európai Parlament osztrák alelnöke is, az EP-alelnök egy erős fényvillanásról számolt be, majd „rögtön a villanás után egy csattanást is hallottam; azt hittem, egy madár csapódott be a hajtóműbe.” - mondta.

A pilóták biztonságosan letették a gépet a Bécs melletti, schwechati repülőtéren. Szemtanúk szerint a villámcsapás következtében rések keletkeztek a repülőgép törzsén, emiatt az utasokat átszállították egy másik repülőre, amellyel folytatni tudták az utat Brüsszel felé - írja az infostart.hu.

A címlapi kép illusztráció!