Elraboltak, majd láncon tartottak fogva egy férfit Hajdú-Biharban

Elrabolták és napokig láncon tartották adósukat
Vágólapra másolva!
Egy férfi rengeteg pénzzel tartozott két férfinak, akik emiatt tavaly nyáron egy találkozót beszéltek meg vele egy parkolóban. Ott a férfit megfenyegették és kényszerítették, hogy üljön be a két erőszakos férfi autójába. Ezután egy házba vitték, ahol egy család lakott több kiskorú gyerekével. A garázsba vitték, ahol napokig láncon tartották fogva, miközben többször brutálisan megverték.
Vágólapra másolva!

Két ukrán-magyar férfinak 50 ezer euróval tartozott egy férfi, akit július 21-én este egy debreceni áruház parkolójába hívtak. Itt az egyik férfi odalépett az adósukhoz és megfenyegette, hogy eltöri a lábát, ha nem adja oda a mobilját és nem ül be a kocsijukba.

Ezután a két emberrabló egy idősebb társuk házához vitte a férfit, akitől útközben erőszakkal elvették az iratait. Az idősebb férfi házában lakott a két felnőtt fia és lánya is.

A férfit a ház udvarán lévő garázsba vitték, ahol az egyik bandatag ököllel, bottal és az egyik lánytól kapott fém baseball ütővel brutálisan megverte az elrabolt férfit.

 Emiatt a férfinek nyolc napon túlgyógyuló sérülései lettek.

Ezután elrablói a lábánál egy lánccal kikötözték, és napokon keresztül fogva tartottak.

Sőt megfenyegették, ha szökni próbál akkor a családját is megölik, közben az idős férfi gyerekei őrizték, ezért nem merte feszíteni a láncot, mert félt a fenyegetéstől és az udvaron tartott harci kutyáktól.

Elrabolták és napokig láncon tartották adósukat
Fotó: Magyarország Ügyészsége

Két nap múlva az elrablók elvitték a férfit az egyik ismerőséhez, akitől többször kölcsönkért. Az ismerős összesen 700 ezer forintot adott a férfinek, amit a bandatagok azonnal átváltottak euróra. Azonban ezzel még mindig nem tudta rendzeni adósságát, ezért megpróbált rokonaitól is pénzt kérni, de ők nem voltak otthon, ezért a férfit visszavitték a házba és ismét láncra kötötték.

Pár nap múlva a férfit megint elvitték egy barátjához, akitől pénzt kért kölcsön. Az elrabolt férfi elmondta a barátjának, hogy bajban van, ezért mikor másnap az elrablóival elmentek átvenni a kölcsönkért pénzt, akkor a férfi beült a barátja kocsijába, amivel elhajtottak.

Ezután a két férfi elszökött, ezért ellenük európai és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

 A segítő apát és gyerekeit a rendőrség őrizetbe vette, akik azóta is letartóztatásban vannak.

Az ügyészség javasolta, hogy az eljárást a két szökésben lévő férfi nélkül is folytassák le. Valamint azt is javasolja, hogy az apát 7 év, gyerekeit 5 év fegyházbüntetésre ítélje súlyos testi sértés és emberrablás miatt.