Fényes nappal, az utcán támadtak egy nyugdíjasra Hajdúszováton

Vágólapra másolva!
Az utcán akart kirabolni egy idős asszonyt egy bedrogozott férfi, ám az hatékonyan védekezett, így nem járt sikerrel. A támadó ekkor fellökte a nőt, ami miatt az súlyosan megsérült.
Vágólapra másolva!

A férfi 2023. december 12-én délelőtt drogozott, majd kiment az utcára. 11 óra körül felfigyelt egy idős asszonyra, aki vele szemben egy szatyorral a kezében sétált. Épp a postára tartott, közel 160.000 forint pénzt és a személyes iratait vitte magával.

A férfi elhatározta, hogy megszerzi az asszony értékeit, ezért megszólította és úgy tett, mintha útbaigazítást kérne.

 Miközben az asszony megmutatta az utat, a férfi kihasználta a pillanatot: 

megragadta a szatyrát, és ki akarta tépni a kezéből. Az asszony azonban védekezésképpen magához szorította a szatyrot, ezért a támadó fellökte, majd elmenekült a helyszínről. Az asszony a járdára esett és súlyos sérüléseket szenvedett.

A hajdúszoboszlói rendőrök a férfit másnap őrizetbe vették, majd a bíróság ügyészi javaslatra elrendelte a letartóztatását.

rendőrautó, sziréna, illusztráció
Képünk illusztráció!
Fotó: Origo - Csudai Sándor / Origo - Csudai Sándor

A hajdúszoboszlói ügyészség a férfival szemben 

rablási kísérlet és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat.

 4 év börtönbüntetést javasolt az ügyében, amennyiben beismerő vallomást tesz.

Januárban Miskén is kiraboltak egy idős asszonyt, miközben az utcán sétált, korábban Balassagyarmaton és Debrecenben is történt hasonló eset. Egy szlovák férfi pedig több idős nőt is kirabolt Tatabánya közelében.

Forrás: Ügyészség