Több százezer forintot sikkasztott el egy kaposvári csomagfutár

csomag, csomagfutár, futárszolgálat
A kép nillusztráció.
Vágólapra másolva!
Egy futárszolgálat dolgozója, miután ki szabadult a börtönből ismét bűnöző életet kezdett élni. Egy futárszolgálat csomagjainak árát sikkasztotta el, amivel több százezer forintos kárt okozott a futárcégnek. Sőt azért, hogy ne bukjon le még a csomagok vonalkódját is átragasztotta. A férfit az ügyészség sikkasztással vádolja.
Vágólapra másolva!

Az ügyészség egy harmincas éveiben járó férfit sikkasztással vádol, ugyanis a kaposvári futár több százezer forintot keresett azzal, hogy eletette az utánvételes csomagok árát. 

A férfi miután tavaly novemberben ki szabadult egy ausztriai börtönből egy kaposvári futárszolgálatnál kezdett dolgozni futárként. 

Elhatározta, hogy az ügyfeleknek sikeresen kézbesített, készpénzes utánvételes csomagok árát megtartja. 

csomag, csomagfutár, futárszolgálat
A kép nillusztráció.
Fotó: Pixabay

A kézbesített csomagok vonalkódját lefényképezte, majd kinyomtatta és azokat olyan csomagokra ragasztotta fel, ami szerinte értéktelen. Ezután ezeket kézbesítetlenként vitte vissza a cég telephelyére. 

A férfi ezzel a módszerrel néhány nap alatt 700 ezer forintot sikkasztott el és hat kézbesítési címkét hamisított meg.

 A futár úgy bukott le, hogy az egyik vásárló panasz tett az egyik csomagra, amit a férfi kézbesített, majd a főnökei leellenőrizték a depóba vitt csomagokat, ahol észre vették, hogy több csomag súlya nem egyezik.

Az ügyészség a férfival szemben börtönbüntetést, közügyektől aló eltiltást és a futárcégnek okozott kár visszafizetését javasolja. -írja a Magyar Nemzet.