Hatalmas bejelentést tett Mága Zoltán

Fotó: Facebook/Mága Zoltán
Vágólapra másolva!
A kétszeres telt házas, grandiózus budapesti újévi koncert és sikeres amerikai turnéja után sem pihen az immár Érdemes Művész díjjal kitüntetett hegedűművész. Ötvenedik születésnapja alkalmából egy ötvenállomásos koncertsorozattal készül, amelynek fő eseménye egy múltidéző, fantasztikus gála április 27-én az MVM Dome-ban.
Vágólapra másolva!

Mága Zoltán zenészként tizenöt éves korától járja a világot, közel száz országban volt már lehetősége fellépni, államfők, királyok, állami vezetők, a legnevesebb világsztárok és egyházi méltóságok előtt. Játszhatott a világ legrangosabb és legnagyobb koncerttermeiben, színpadain, de mindig szeret hazatérni: vallja, hogy számára a legnagyobb öröm és megtiszteltetés a hazai közönség előtt színpadra lépni - írja a Magyar Nemzet.

A koncertsorozat tematikáját a Liszt Ferenc-díjas és Prima Primissima díjas hegedűvirtuóz megkapó története és közel négy évtizedes művészi pályája adja. Megtudhatjuk, hogyan jutott el egy szegény zenészcsaládból odáig, hogy királyoknak, pápáknak, elnököknek játsszon. 

 

Fellépők lesznek

A világhírű hegedűművész gálakoncertjén színpadra lépnek a nemzet színészei, Molnár Piroska Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, Lehoczky Zsuzsa Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő

Bodrogi Gyula Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, Csikos Sándor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész,  színészlegendáink, a Jászai Mari-díjas Voith Ági, a Kossuth-díjas Koncz Gábor, továbbá Sümegi Eszter, Kossuth-díjas opera-énekesnő, Bangó Margit Kossuth-díjas énekes, Kiss-B. Atilla Kossuth-díjas operaénekes és a Budapesti Operettszínház kiemelkedő művészei,

Oszvald Marika Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, Janza Kata Jászai Mari-díjas színésznő, Kiss Diána színésznő, Dolhai Attila Jászai Mari-díjas színész, Homonnay Zsolt Jászai Mari-díjas színész, valamint Mága Jennifer énekesnő, Fésűs Nelly színésznő, Nyerges Attila énekes – a teljesség igénye nélkül. Az est műsorvezetője Liptai Claudia.

A szeretet hegedűse a zene örömét nem csak a fővárosba viszi el

 

A koncertállomásoknál többek között szerepel Debrecen, Nyíregyháza, Győr, Szeged, Sopron, Szolnok, Pécs, Miskolc, Kecskemét, Kaposvár, Karcag, Baja,

s még számos nagyváros, kistelepülés, valamint további magyarországi és külhoni helyszín is. 

Nemrég őt köszöntötték születésnapja alkalmából, most pedig ismét a jó ügyek mellé áll. A hegedűművész azt a rendkívüli felajánlást tette, hogy a koncert bevételéből támogatja a hátrányos helyzetű és nevelőotthonban élő gyerekeket. Legyen részese ön is az április 27-ei szuperkoncertnek az MVM Dome-ban!