Hídpénzbotrány: szánalmas magyarázatot adtak a baloldali képviselők – videó

Vágólapra másolva!
Hónapok óta tart az úgynevezett hídpénzbotrány, és hiába van már nyomozás is, Karácsony Gergely szerint nincsen ügy. A hírek pedig már arról szólnak, hogy a hídpénzből készpénz formájában a Városházára is juthatott, a fővárosi képviselők azt állítják, erről nem tudnak.
Vágólapra másolva!

Budai Gyula feljelentése alapján már a rendőrség is nyomozást rendelt el a hídpénzbotrányban. A gyanú szerint a milliárdokkal túlárazott beruházásra szánt közpénz egy része készpénz formájában, több közvetítőn keresztül a Városházán és vezető baloldali politikusok zsebében köthetett ki. A Magyar Nemzet erről szerette volna legutóbb kérdezni Karácsony Gergelyt, aki kitérő válaszokat adott és szerinte Budai Gyula őrültségeket beszél.

Budai Gyula lázálmaiban én biztosan nem fogok tudni segíteni

 – a hídpénzbotrányban tovább folytatódik Budai sértegetése, a fent idézett mondatot Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes mondta a Magyar Nemzetnek. A politikus szerint egyébként a Kehi jelentés is azt bizonyítja, hogy 2020-as évben volt 42 milliárd forint bevétele az A-Hídnak, és ebből folytak át Vig Mórhoz az összegek. Kiss Ambrus azt is mondta, hogy az érintett időszakban a főváros nem volt szerződésben az A-Híddal, pedig a jelentésből ennek pont az ellenkezője derült ki.

 

Tüttő Kata, szocialista főpolgármester-helyettes ugyan nagyon beszédes kedvében volt,

 de csendre intette az őt kérdező újságírókat és nem volt hajlandó érdemben válaszolni a neki eltett kérdésekre.
 

Bősz Anett, a DK főpolgármester-helyettese pedig azon az állásponton van,

 hogy az ártatlanság vélelme mindenek felett való, de amint bebizonyosodik bármi, akkor majd állást foglal.
 

Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármesterének fogalma sincs róla, hogy hova kerültek a pénzek,

de egészen biztos benne, hogy a Városházának ehhez semmi köze, szerinte a hatóságoknak kell kivizsgálnia az ügyet, hiszen mint mondta, a kampányban nem kell a fővárosnak ilyen vizsgálatot lefolytatnia. Párttársa, Kispest polgármestere, Gajda Péter pedig szokatlanul sejtelmesen nyilatkozott az ügyben, szerinte pár éven belül az üggyel összefüggésben mindenki meg fog lepődni, ennél többet azonban nem volt hajlandó elárulni azzal kapcsolatban, hogy mit tud.