Jelentősen változik a ferihegyi repülőtér megközelíthetősége

Utashidak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren
Fotó: Baranyi Róbert
Vágólapra másolva!
Forgalomterelésre, sávzárásokra, hosszabb menetidőre és torlódásra kell számítani.
Vágólapra másolva!

Az MKIF – Magyar Koncessziós Infrastruktúra-Fejlesztő Zrt. 2024. április 2-tól ütemezett útfelújítási munkákat kezd az M4-es autóút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mellett található csomóponti ágaiban.

A burkolatfelújítás miatt forgalomterelésre, sávzárásra kell készülni. A kivitelezési munkák több ütemben zajlanak majd, és előreláthatóan május közepéig tartanak. Egy-egy ütemben egyszerre csak egy csomóponti ág kerül lezárásra, hogy a forgalmat a lehető legkisebb mértékben zavarják.

Az erre közlekedőknek torlódásra és megnövekedett menetidőre kell számítaniuk.

Az első ütem során az M0-s autóút felől a repülőtérre vezető kihajtó ág kerül lezárásra. Így a repülőtér azon a héten, az M0 autóút felől közvetlenül nem lesz elérhető, tovább kell haladni Budapest irányába és a Market Central bevásárlóközpontnál lévő kettős körforgalomban visszafordulva, Budapest felől lehet megközelíteni a légikikötőt. Az első ütem várhatóan április 7-én (vasárnap) fejeződik be - tájékoztatott az Útinform.

Fotó: bud.hu

A Budapest Airport arra kéri az utasokat, hogy utazásuk tervezésekor tájékozódjanak a forgalmi helyzetről és induljanak el időben. A terelések és lezárások a repülőtér autós és tömegközlekedéssel történő megközelítésének időtartamára is hatással lehetnek, ám a repülőgépek menetrendjében nem lesz változás!

Fotó: bud.hu

Az aktuális és későbbi forgalmi változásokról a Budapest Airport és az MKIF is folyamatosan tájékoztatást ad a honlapján.