Karácsony Gergely a hajléktalanokat védi a BKV-járatokon, nem érdeklik az utasok - videó

karácsonygergely
Karácsony Gergely
Vágólapra másolva!
Amikor Vitézy Dávid azt mondja, hogy a közösségi közlekedés nem hajléktalanszálló, akkor elküldöm a fenébe – mondta Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere egy panelbeszélgetés során kedden. Eközben azonban a normális közösségi közlekedés szépen lassan ellehetetlenül. Ez ma a Karácsony-féle városvezetés.
Vágólapra másolva!

Kedden konferenciát tartott Budapesten a liberális Republikon Intézet, amelyen baloldali kerületvezetők és a főpolgármester oszthatta meg gondolatait a nagyérdeművel. Az eseményen a 24 tudósítása szerint Karácsony Gergely arról beszélt:

 amikor azt mondja Vitézy Dávid, hogy a közösségi közlekedés nem hajléktalanszálló, akkor én elküldöm a fenébe.

Hozzátette: aki a hajléktalan szót mint stigmát akarja állampolgárok nyakába akasztani, azzal össze fog szólalkozni, mert ez neki értékrendi kérdés.

Vagyis ahelyett, hogy érdemben foglalkozna egy olyan problémával, amellyel a budapestiek nap mint nap szembesülnek, inkább lesöpri az érveket az asztalról egyfajta liberális jóemberkedéssel. Pedig Vitézy Dávid és a programjában a kérdés megoldását szintén napirendre tűző Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelöltek nyilvánvalóan nem a hajléktalanok vegzálását tűzték ki célul, csupán azt, hogy mindenki azonos feltételek szerint utazhasson.

 

hajléktalan, budapest
Sok körtéren is ott vannak a hajléktalanok
Fotó: Metropol

A problémát a budapestieknek aligha kell bemutatni

Miközben a legtöbben fizetnek a szolgáltatásért, a járatokat használó hajléktalanok lényegében ingyen utaznak. Hiába büntetik meg őket ugyanis a BKK munkatársai, a csekket értelemszerűen nincs hova küldeni. 

Előfordul, hogy egyesek beszennyezik az üléseket és kisgyermekes családok olyan jelenetek tanúi lehetnek, amelynek részletes leírásától most eltekintünk. Ezek a jelenségek Karácsony Gergely Budapestjén mindennapossá váltak.

Aki maga akar utána járni a dolognak, annak csak mennie kell egy kört a 4-6-os vagy az 1-es villamosokkal. A metrók esetében ilyen probléma szinte nincs, hiszen ott rendszeresen ellenőrzik BKK munkatársai a jegyeket és bérleteket, és akinek nincs ilyenje, azt egyszerűen nem engedik le.

Ez tehát Karácsony városvezetése: a probléma kellemetlen, úgyhogy inkább a szőnyeg alá söprik. Lassan viszont már ezt sem tehetik meg, úgyhogy várhatóan a felelősséget a kormányra kenik, ahogy minden esetben szokták.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK