Karácsony Gergely díjjal jutalmazta, hogy Józsefvárosban a legdrágább a parkolás Budapesten

karácsonygergely, kampány
Karácsony Gergely
Vágólapra másolva!
Elképesztő, de Karácsony Gergely kitüntette a baloldali Pikó Andrást egy úgynevezett "Smart Budapest" díjjal. A főpolgármester ezzel ismerte el az új józsefvárosi parkolási rendszert - írta meg a Metropol. A portál információi szerint Pikó önkormányzati képviselője, Könczöl Dávid az adományozó fővárosi szervezet titkársági referense is egyben. A kerületi polgármester Facebook-posztban büszkélkedett a díjról, de rengeteg felháborodott józsefvárosi kommentelt a posztja alá.
Vágólapra másolva!

A Metropol szerint a kommentelők egyenesen szétszedték Pikó Andrást, miután 

velük fizetteti ki a baloldali polgármester és csapata a legdrágább éves parkolási díjat, ugyanis Budapesten itt a legdrágább a parkolás. Ha ez nem lenne elég, ebben a városrészben vett el a legtöbb parkolóhelyet a baloldali városvezetés anélkül, hogy kompenzálta volna azt, vagy előtte társadalmi egyeztetést tartott volna. 

Rengetegen felháborodtak a józsefvárosiak közül

"A Telekin kész életveszély az a "fejlesztés" vagy "racionalizálás", amit csináltak! Tessenek szívesek megnézni, hétköznap délután 16:30-tól este 19.00 óra között. Mindenki csak panaszkodik, önök pedig nem akarják meghallani. Mint ahogyan sok mást sem"– írta egy hozzászóló. Egy másik józsefvárosi szerint: "A közlekedés racionalizálása, na ez a hónap vicce". 

Korábban ingyenes volt az éves parkolási díj

A Metropol emlékezetet arra is, hogy Pikó András komoly összeget fizettet a lakossággal azért, hogy egy évig parkolhassanak a saját házuk előtt. 

Budapesten eltérő a lakókra kirótt éves parkolási díj, a Pikó András vezette Józsefvárosban több mint tízszerese az átlagnak.

Az első autóra alapesetben az A zónában 30 ezer, a B zónában 24 ezer, a C zónában 18 ezer forint a díj, míg a második családi autóra már zónánként eltérően 72 ezer, 60 ezer, illetve 48 ezer forint a díj. Vagyis 

az A zónában, ha egy családnak 2 autója van, 100 ezernél többe kerül az éves parkolás a saját házuk előtt.

A baloldali testület rengeteg parkolóhelyet megszüntetett, és ez még folytatódik városrész-szerte. A baloldali kerületvezetők azután egymás után módosítják a forgalmi rendet a zöld politikára hivatkozva, amely miatt több helyen összeomlott a közlekedés. Az egyik utcát például úgy egyirányúsították, hogy a parkolási rendet nem igazították hozzá. Azaz csak menetiránnyal ellentétesen, visszafele lehet beállni a várakozási helyre, ami miatt állandó lett a sor, amit így a parkoló autó maga mögött tol.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK