Megrázó ok miatt történhetett a szombati repülőgép-baleset

Vágólapra másolva!
Mint ismert, Martonvásár és Ráckeresztúr között egy sportrepülőgép eltűnt a radarképről szombaton, a gép roncsait pedig a rendőrök egy mezőgazdasági területen találták meg. A szörnyű baleset következtében a repülőben utazó mindkét férfi a helyszínen meghalt. Az ügyben egyelőre zajlik a nyomozás, az viszont már kiderült, mi okozhatta a tragédiát.
Vágólapra másolva!

Egy repülő két emberrel a fedélzeten szombaton 9 óra 30 perckor szállt fel a tököli repülőtérről. A repülőgép három perc múlva érkezett a Martonvásár-Ráckeresztúr közötti gyakorló légtérbe, ahol néhány perces repülést után közel függőleges helyzetben, nagy sebességgel a földnek csapódott. A pilóta és az utasa azonnal meghalt, a repülő darabokra tört. 

Fotó: Forrás: police.hu

A Építési és Közlekedési Minisztérium friss közleményében, most az írják

a bejelentést követően a KBSZ balesetvizsgálói megkezdték a helyszínelést, amely során sikerült feltárni és beazonosítani a repülőgép fő darabjait, valamint a repülőgép kormányfelületeit. 

A helyszínen fellelt akciókamera által rögzített fájlokat a KBSZ szakemberei a hétvége során helyreállították, aminek a felvételei alapján kiderült, hogy 

a repülés 8. percében a pilóta feltételezhetően rosszul lett, a rögzített felvétel végéig a repülőgép vezetetlen repülési jelleget mutatott, azaz senki nem vezette a gépet.

A rendőrséggel és a légügyi hatóság szakembereivel vizsgálják a műszaki meghibásodás lehetőségét.