Orbán Viktor: Választások lesznek szerte a világban, amiket meg kell nyerni

orbánviktor
Vágólapra másolva!
Itt a vissza nem térő alkalom, hogy a lehanyatló világszellem helyébe egy szuverenista világrendet állítsunk! - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az idei CPAC Hungaryn, ahová a világ legismertebb jobboldali vezetői, kutatói és influenszerei látogatnak el. Orbán Viktor beszédében elmondta, hogy szerinte ez a liberális világ olyan vezetőket termelt, akik hibáznak, nem valók vezetőknek, mert a saját vesztükbe rohannak. Hozzátette: ha Isten úgy akarja, akkor idén le lehet zárni a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát. A progresszív liberálisok háborút, káoszt és békétlenséget, zűrzavart hoztak a világba, a családokban, és romló közbiztonságot az utcákon. Ismertette a liberálisok 5 módszerét, amellyel meg akarják tartani a hatalmat, és még tovább rombolnak. Leszögezte: jöjjön el a szuverenisták kora! Irány a csatamező, és kezdődjön a választási harc!
Vágólapra másolva!

Idén április 25-én és 26-án harmadik alkalommal rendezi meg az Alapjogokért Központ a legnagyobb nemzetközi konzervatív seregszemlét, a CPAC Hungaryt a budapesti Millenárison, ahová a világ legismertebb jobboldali vezetői, kutatói és influenszerei látogatnak el. A rendezvény főszónoka ebben az évben is Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke volt.

Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában

Orbán Viktor beszédében köszöntötte "a világ minden tájáról idesereglett konzervatívokat". A kormányfő hangsúlyozta, hogy Magyarországnak ma híre van a nemzetközi politikában, pedig ezt nem indokolnák a méretei, a gazdasága, főként ha Brüsszelből, Pekingből vagy Moszkvából tekintenek rá. A kormányfő szerint mégis van valami vonzó Magyarországban. 1000 éves történelme során hazánk nem engedett a függetlenségéből, és 

miközben egész Európát elöntötte egy progresszív liberális óceán, itt megmaradt egy konzervatív sziget, amely dacol a liberális dagállyal, a brüsszeli égzengéssel és a washingtoni hurrikánnal. Nemcsak dacol, hanem túlél, győz, sikeres, és újra és újra győz.

Ez egy olyan konzervatív konferencia, amit nem akarnak betiltani, mert szervezőit nem fenyegetik meg, mint ahogyan a múlt héten Brüsszelben történt - tette hozzá.

orbánviktor, cpac, 2024
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a kétnapos Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) első napján a Millenárison.

Hazánkban lehet szabadon beszélni

Leszögezte: hazánkban szabadon lehet beszélni, és jogállam van a híresztelések ellenére is. Orbán Viktor szerint Brüsszelben, az európai liberálisok paradicsomában mára megvalósult az európai progresszív élet. Idézett egy mondást:

ez már a kommunizmus, vagy lesz még rosszabb is? 

Ne búslakodjunk a brüsszeli divaton, hanem cselekedjünk! - tette hozzá a miniszterelnök.

A liberális pusztítás öt lépésben

A kormányfő felidézte, hogy két éve, az első CPAC Hungaryn a magyar sikerreceptről beszélt, tavaly a progresszív, liberális vírusról, és ezek fontos, de elméleti kérdések. Idén szerinte fontos a gyakorlatról beszélni. Idén választások lesznek a világban, amelyeket meg kell nyerni. Változik a világ rendje, és ezen változások közepette kell nyerni. A liberálisok érzik  a veszélyt, mert le akarják őket váltani - jegyezte meg. Hozzátette: 

ezek az erők mindenre elszántak, nem riadnak meg semmitől, és most még ők vannak hatalmon. Nincsenek erkölcsi aggályaik, és nem hezitálnak használni az eszközeiket, ha kell, az állami eszközöket is bevetik, hogy megtartsák a hatalmat.

Mindez a szemünk láttára történik, és ez történik a magyarokkal Brüsszelben, Trumppal Amerikában - mondta el Orbán Viktor. Az ellenfelek ott ülnek az intézmények élén, és a közjó használata helyett pusztítanak, és ez nekünk, közép-európaiaknak nem újdonság, a nyugatiaknak talán igen. 

Régen a kommunisták öt lépésben "énekelték ki a sajtot a szánkból", ma is ezt az 5 lépéses módszert követik:

  1. Átfogalmazzák, mi a normális: ma a progresszívek szerint a háború a béke; a migráció erőforrás, pedig nő a bűnözés, a terrorfenyegetettség és a káosz.
  2. A kifordított normalitást állami eszközökkel kezdik terjeszteni: aki ellentétes véleményen van, azt őrültnek vagy nem normálisnak próbálják meg beállítani.
  3. Elterjeszti az ellenségükről, hogy a nézetei veszélyesek, így nemzetbiztonsági kockázatot jelent.
  4. Ráuszítják a liberális sajtót az ellenségükre. Aktivistákat állítanak hadrendbe, akik jogi eszközökkel elhallgattatják. Jön az álprofilok világa, és az állami szerveket is feljelentik.
  5. És ha még bírod - mondta -, akkor az állami szervek is akcióba lendülnek. Így már kötelességük lesz vizsgálódni utánad, így lesznek ezek a progresszívek intézményei. Végül állami eszközökkel hallgattatnak el.

A kormányfő szerint ugyanez zajlik ma Brüsszelben és Washingtonban is. Ez történt a EU-ban, amikor Tucker Carlsont ki akarták tiltani, de ez megy most Németországban és Finnországban is. 

cpac, orbanviktor
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a kétnapos Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) első napján a Millenárison 2024. április 25-én.
Fotó:  MTI/Koszticsák Szilárd 

El kell zavarni a progresszív liberálisokat

Orbán Viktor szerint a jó hír az, hogy ennek most véget lehet vetni. Leszögezte:

ha Isten úgy akarja, akkor idén le lehet zárni a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát. A progresszív liberálisok háborút, káoszt és békétlenséget, zűrzavart hoztak a világba, a családokban, és romló közbiztonságot az utcákon.

A miniszterelnök szerint furcsa korszak volt ez, és a világot demokráciákra és autokráciákra osztották, és a liberálisok szerintük harcolni kell az autokráciákkal szemben. De az embereknek elegük lett belőlük, ahol csak megjelentek. 

Ez a világ olyan vezetőket termelt, akik hibáznak, nem valók vezetőknek, mert a saját vesztükbe rohannak.

Orbán Viktor szerint még a szépségversenyeken is többet tudnak a világbékéről, mint amit ezek a vezetők tudnak. Leszögezte:

itt a vissza nem térő alkalom, hogy a lehanyatló világszellem helyébe egy szuverenista világrendet állítsunk!

Milyen lenne ez? A kormányfő szerint nincs benne globális ideológia, amihez mindenkinek igazodnia kell, itt a nemzeti ideológia határozza meg az érdekeket, és a szuverenista világrendben a valódi szuverén a nép. Többé nem mindenfajta NGO-k, gyanús szakértők mondják meg, mi a helyes, hanem a nép által megválasztott politikusok. Az államnak feladata védeni a polgárait, védeni a határokat, és a családalapítás érték. Védeni kell a családokat - tette hozzá. A világgazdaságnak ideológiamentesen kellene szerveződni, mindenki kereskedhet mindenkivel, és az államok dolga a kapcsolati hálók kiépítése, ami véd az egyoldalú függőségektől.

orbánviktor
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a kétnapos Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) első napján a Millenárison 2024. április 25-én.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A liberális hegemónia rosszabb hellyé tette a világot

Háborút hoztak, fel akarták számolni a családokat, és ennek a világnak a hívei még ott ülnek Brüsszelben - mondta el a kormányfő.

Jöjjön el a szuverenisták kora! Irány a csatamező, és kezdődjön a választási harc!

- mondta el Orbán Viktor.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK