Orbán Viktor: Magyarország nem enged a migrációs őrületnek

Lampedusa, olaszország, migráns, illegális, embercsempész, 2023, szeptember, rendkívüli
Migránsok gyülekeznek a "Hotspot" nevű műveleti központ előtt az olaszországi Lampedusa szigetén
Fotó: AFP/Alessandro Serrano
Vágólapra másolva!
Mint ismert, tegnap az Európai Parlament baloldali többsége megszavazta a migrációs paktumot, mely lényegében a migránsok szétosztásának a mechanizmusa a tagállamok között. "Magyarország soha nem fog engedni a migrációs őrületnek!" - szögezte le Orbán Viktor miniszterelnök az őrült döntésre reagálva.
Vágólapra másolva!

Az X közösségi média platformon adott hangot a tegnap elfogadott migrációs paktummal kapcsolatos véleményének Orbán Viktor.

A migrációs paktum egy újabb szög az Európai Unió koporsójában. Az egység halott, a biztonságos határok nincsenek többé. Magyarország soha nem fog engedni a migrációs őrületnek! Változásra van szükség Brüsszelben, hogy megállítsuk a migrációt

− írta posztjában a miniszterelnök, szemlézte a Magyar Nemzet.

Az Európai Parlamentben tegnap megszavazták a migrációs- és menekültügyi csomagot, amely tíz javaslatot tartalmazott. Ezek közül kettő, a Menekültügy és migrációkezelés és a Migrációs és menekültügyi válsághelyzetek kezelése című pontok rendkívül érzékenynek bizonyultak, hiszen ezek tartalmaztak olyan elemeket is, mint a migránsok áthelyezése. 

A magyar ellenzéki pártok európai parlamenti képviselőinek többsége ezeket a pontokat is megszavazta.