Pár ezer forintos háló miatt gyilkoltak meg egy férfit Budapesten

Vágólapra másolva!
Egy magyar-ukrán kettős állampolgárságú férfi az egyik fővárosi lakótelep földszinti lakásának erkélyéről ellopott egy halkiszedő hálót. Egy közeli házban élő férfi mindezt látta, majd az utcára ment, hogy feltartóztassa a tolvajt. A tolvaj elővett egy kést, és szíven szúrta.
Vágólapra másolva!

A tolvaj 2022. január 16-án este, a budapesti Centenárium lakótelepen egy társasház földszinti lakásának erkélyére bemászott, és ellopott onnan egy 2.398-forintos halkiszedő hálót. Mindezt látta egy férfi egy közeli emeletes házból. A tolvaj után ment, és az utcán próbálta feltartani, amíg a rendőrök odaértek. 

A tolvaj azonban elővett egy kést, és szíven szúrta a férfit, majd elmenekült.

 A megkéselt férfihoz egy gyalogos hívott mentőt, de a szakszerű ellátás ellenére a kórházban meghalt.

teljes útlezárás a 82-es főúton, baleset, lezárás, rendőr, rendőrautó, rendőrség, balesetrendőr
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock/juhaszdani

Januárban a Fővárosi Törvényszék emberölés miatt 9 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a gyilkost. A döntés fellebbezések miatt nem lett jogerős. Másodfokon a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség azt javasolja, hogy a Fővárosi Ítélőtábla ítélje súlyosabb büntetésre – írja közleményében a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

Az Origo korábban megírta, hogy a rendőrök márciusban Budapesten fogtak el egy gyilkos migránst, egy borsodi férfi pedig meggyilkolta az élettársát. Nyíregyházán egy férfi az élettársával végzett, egy férfi az anyját ölte meg Zuglóban.