Szánthó Miklós: A CPAC Hungary célja a békepárti erők összeszervezése

Vágólapra másolva!
„A globalistákat, a washingtoni és brüsszeli politikai mocsár lakóit hatalmába kerítette a háborús pszichózis. A CPAC Hungary célja ezért az, hogy összeszervezze a békepárti és szuverenista erőket” – mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért központ főigazgatója a CPAC Hungary felvezető sajtótájékoztatóján. A politikai törésvonalak 2024-re két lényeges dimenzió mentén rendeződtek át: globalisták és szuverenisták, illetve háborúpártiak és békepártiak állnak szemben egymással – mutatott rá Szánthó Miklós. Hozzátette: a konzervatív erők közös alapja világos, hiszen mind osztják a nyugati civilizáció értékeit, az Isten, haza, család hármasegységét. Az ezzel szemben álló modern kommunizmus, a woke viszont mindezt tagadja, és nem törődik azzal, hogy a háború nem játék.
Vágólapra másolva!

Az Alapjogokért Központ és az American Conservative Union közös sajtótájékoztatót tartott szerdán, Budapesten. Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a csütörtökön kezdődő CPAC Hungary kapcsán elmondta, hogy idén harmadik alkalommal rendezik meg a CPAC Hungaryt, amely minden eddiginél nagyobb lesz. Szánthó felidézte, hogy az esemény nemcsak azért különleges, mert a világ konzervatív vezetői ilyenkor Budapesten gyűlnek össze, hanem például azért is, mert meghatározó dolgok is történnek a rendezvényen. Felidézte, hogy Orbán Viktor eddig mindkét alkalommal mondott beszédet, és ez idén sem lesz másként. Orbán itt jelentette be a jobboldali konzervatív sikerrecept 12 pontját, tavaly pedig lefektette a mai magyar jobboldal legfontosabb credoját: "no migration, no gender, no war". Leszögezte:

a képlet nagyon egyszerű: Brüsszelben betiltják, Budapesten pedig ünneplik a konzervatív dzsemborikat, és ugyanez pepitában: Brüsszelben támogatják és lehetővé teszik a terror- és Hamász-párti tüntetéseket, Budapesten, Magyarországon pedig ilyenek nincsenek.

Szánthó szerint a 2020-as évekre a politikai törésvonalak két dimenzió mentén rendeződtek át a világon és itthon is: globalista és szuverenista, valamint háborúpárti és békepárti törésvonalak mentén. Ezért elmondta:

ezért lesz a CPAC Hungary a Wokebusters: woketalanítunk, hogy majd júniusban Brüsszelben és novemberben Washingtonban lecsapolhassuk a mocsarat

– jelentette ki a főigazgató. Szánthó Miklós kifejtette: 

ma Brüsszelben és Washingtonban is gyenge vezetők vannak, a békéhez viszont erő kell, az erőhöz pedig erős vezetők.

Úgy vélte, hogy az amerikai elnökválasztás jelentősége kiemelkedő, ugyanis „csak egy Donald Trump vezette nagyhatalom lehet képes arra, hogy tűzszünetet érjen el az orosz agresszió miatt kirobbant ukrajnai háborúban és béketárgyalásokra bírja rá a feleket”.

mattshlapp, cpac
Matt Schlapp
Fotó: Alapjogokért Központ

Orbán Viktor reményt ad, és követendő példa

Matt Schlapp, az American Conservative Union elnöke a magyar nemzeti oldal kormányzását méltatta: 

Orbán Viktor politikája világszerte reményt ad a jobboldaliaknak, és az Egyesült Államok konzervatív törvényhozói számára is példaként szolgál

– mondta. Az elnök kifejtette, hogy Amerikában dúl a bűnözés, a migrációs válság óriási, miközben a bajokat nem megelőzik és orvosolják a demokraták, hanem hazudnak az embereknek. Szerinte Amerikában alkotmányos válság van, Donald Trumpot börtönbe akarják zárni, és hazugságokat terjesztenek róla. Szomorú a helyzet, de úgy látja, hogy ha Amerika elbukik, az nagy baj, és szükség van arra, hogy megőrizzük a szabadságunkat. 

Szerinte csak a józan ész politikája mentén lehet eredményeket elérni, változást elérni, éppen ezért az orbáni szakpolitikák rendkívül népszerűek Amerikában, és nem véletlen, hogy sok államban a magyarhoz hasonló törvényeket akarnak megalkotni.

Matt Schlapp felidézte, hogy 

amikor kitört az orosz-ukrán háború, akkor Orbán Viktor azonnal a békét sürgette, és való igaz, hogy Donald Trump is mielőbbi békét szeretne elérni, éppen ezért sem véletlen, hogy azt mondta, ha ő lesz az új amerikai elnök, akkor rövid időn belül elhozza a békét, és véget vet a háborúnak.

Matt Schlapp az Origo azon kérdésére, miszerint mi a kapcsolat Orbán és Trump között a béke vonatkozásában, elmondta, hogy ők mindketten konzervatívok, alázatosak, és békét akarnak. Korábban Ronald Reagen volt ilyen vezető. Schlapp szerint ha Trump nyer novemberben, akkor még szorosabb lesz a magyar-amerikai kapcsolat.

A főigazgató jelezte, hogy az idei konferencia mérete meghaladja az eddigiekét, hiszen a szervezők rekordszámú, háromezer résztvevőre, köztük ötszáz külföldi vendégre számítanak. Az eseményre 6 kontinensről 80 felszólaló érkezik, köztük két hivatalban lévő és három korábbi kormányfő, hét miniszter, tíz pártelnök, valamint három amerikai kongresszusi képviselő. 13 országból 36 sajtó- és médiatermék lesz jelen, 140 médiamunkatárs, és 50 kiállítópartner, amelynek fele külföldi.

Igazi konzervatív nagyágyúk szólalnak fel a CPAC Hungaryn

A nyitónapon beszédet mond Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke. Felszólal Geert Wilders, a holland Szabadságpárt elnöke; Mateusz Morawiecki, korábbi lengyel miniszterelnök; a dél-amerikai politika fiatal csillaga, hazánk jó barátja, Eduardo Bolsonaro; aki a brazíliai CPAC létrehozója, valamint beszédet mond Irakli Kobakhidze grúz miniszterelnök is.

Érkezik Tom van Grieken, a belgiumi Flamand Érdek vezetője és Marek Kuchciński, a lengyel kormányfői hivatal korábbi vezetője. A családvédelem ausztrál bajnoka, Tony Abbott korábbi miniszterelnök; Janez Janša volt szlovén miniszterelnök; a paraguayi patrióta, Gustavo Leite szenátor; Martin Helme, az észt konzervatív politika kiemelkedő alakja; Fabrice Leggeri, a Frontex korábbi vezetője; Jorge Buxadé spanyol EP-képviselő; és Sara A. Carter, a Fox News rettenthetetlen, anti-woke tudósítója.

José Antonio Kast, a „chilei Donald Trump”; Jorge Martín Frías, aki kitartóan küzd a Sao Paulo Fórum ellen és Maria Fernanda Cabal, aki a jobboldali változás reménye Kolumbiában. Felszólal Pepa Rodríguez de Millán, a spanyol VOX frakcióvezetője; Santiago Abascal, a spanyol Vox elnöke; és Robert Law, az AFPI biztonsági és bevándorlási igazgatója.

Matthew Whitaker is eljön, aki volt főügyészként a frontvonalban támogatta Donald Trumpot a migráció és a terrorizmus elleni harcban. Andy Harris kongresszusi képviselő, hazánk egyik legjobb washingtoni barátja is Budapestre látogat, idén immár élőben szól majd a konzervatív vezetőkhöz. Keith Self republikánus képviselő, az amerikai határvédelem fenegyereke; de április 25-26-án itt lesz Markwayne Mullin oklahomai szenátor, aki sorra fekteti két vállra a demokratákat retorikai képességeivel. Felszólal az amerikai Kongresszus fenegyereke, Rep. Paul Gosar képviselő is.

Kimberly Fletcher rádiós műsorvezető, a Moms for America és a Moms for America Action nevű mozgalmak alapítója is részt vesz az április 25-26-i napokon megrendezésre kerülő CPAC Hungaryn. A Townhall.com elnevezésű amerikai konzervatív oldal rendszeres szerzőjére az amerikai nyilvánosságban úgy hivatkoznak, mint „Amerikát szenvtelenül szerető háziasszony”.

Eva Vlaardingerbroek, Hollandia „női vikingje”, valamint Rick Santorum korábbi szenátor is elmondja véleményét, aki a woke- és az LMBTQ-propaganda kérlelhetetlen ellenfele. Ryszard Czarnecki is kifejti álláspontját, aki erélyes felszólalásaival védi Magyarország hírnevét Brüsszelben. Felszólal még Janusz Kowalski, a Szejm képviselője; Patryk Jaki aki valóságos konzervatív legenda országában és a lengyel-magyar szövetség elkötelezett harcosa. Radosław Fogiel, az Európai Konzervatívok és Reformerek Párt alelnöke idén először látogat a CPAC Hungaryre, tovább gazdagítva a népes lengyel barátainkból álló delegációt.

Beszédet mond még Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter; Deutsch Tamás EP-képviselő, és többek között érkeznek még a határon túli magyarok képviselői, így Kelemen Hunor, Brenzovics László, Pásztor Bálint és Forró Krisztián. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK