Szijjártó Péter részvétét nyilvánította Ománnak az árvízkatasztrófa kapcsán és megköszönte két magyar kimentését

Vágólapra másolva!
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter részvétét nyilvánította Ománnak a közelmúltbeli, 21 halálos áldozatot követelő árvízkatasztrófával kapcsolatban, egyben háláját fejezte ki két, az árvíz fogságába esett magyar állampolgár kimentéséért.
Vágólapra másolva!

"Nagy szomorúsággal értesültem az Ománi Szultánságot a közelmúltban sújtó pusztító időjárás következményeiről. Megdöbbenéssel hallottam, hogy az áradások 21 ember, köztük 12 gyermek életét követelték. Mélyen megindított a veszteség, amely az áldozatok családjait érte. Kérem Őexcellenciáját, hogy fogadja legőszintébb részvétnyilvánításomat" - írta Szijjártó Péter ománi kollégájának, Badr bin Hamad bin Hamud al Buszaidi külügyminiszternek vasárnap küldött levelében, amelyet eljuttattak az MTI-hez.

Szijjártó, Péter, SzijjártóPéter, Millenáris, 2024.04.19.,  Választási, Manifesztum,
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Fotó: Polyák Attila - Origo 

A magyar diplomácia vezetője a levélben "a lehető legnagyobb háláját" fejezte ki az ománi hatóságoknak, az Ománi Királyi Rendőrségnek és az ománi polgári védelemnek "a fáradhatatlan mentési tevékenységükért, amelynek során légi úton biztonságba helyeztek két, az árvíz csapdájába esett magyar állampolgárt".

"Mélységesen hálásak vagyunk hősies munkájukért, amelyet a rendkívüli körülmények között végeztek" - írta Szijjártó Péter.